Ripensia nu a putut face minuni în fața puternicei Chindia Târgoviște, care visează tot mai mult la promovare

Ripensia Timișoara a cedat cu 2-0 în Ciarda Roșie, cu Chindia Târgoviște, după un meci în care roș-galbenii nu prea au contat. Finalul de joc s-a desfășurat pe o ploaie torențială, cu terenul plin de bălți, iar ultimele minute au fost doar de complezență, deoarece nici mingea nu mai sărea.

Pentru Chindia, meciul a început cum nu se putea mai bine. În minutul 12, după o lovitură liberă bătută de Liviu Mihai, Străuț a deviat total neinspirat mingea, care s-a dus în propria poartă. Dâmbovițenii au controlat în mare parte jocul, iar roș-galbenii nu au reușit să își facă jocul bazat pe posesie. Mansour ar fi putut fi periculos, după ce a ajuns cu mingea într-o poziție favorabilă, dar a tras slab. Oaspeții au mai avut până la pauză ocazii prin Novac, Alexandru, Șandru și Liviu Mihai, dar nu au putut să-și majoreze diferența.

Soarta meciului se putea schimba în minutul 46, când Mansour l-a lansat pe Drăghici. Atacantul a ajuns în careu cu mingea, dar a trimis, inexplicabil, pe lângă poartă, dintr-o poziție extrem de favorabilă. Altă ocazie a roș-galbenilor a fost la o lovitură liberă bătută puțin peste transversală de Călin Toma. Chindia a avut și o fază la care jucătorii săi s-au încurcat singuri în careu. În minutul 71 însă, după un corner, Mihai Leca a marcat cu capul. Ulterior, ploaia torențială a inundat terenul și mingea abia mai putea fi controlată.

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Străuţ (Ad. Popa 80′), Tînc, Apro, C. Toma  – Chera (Dumiter 46′), Stoi, Zaluschi, Monea – Oct. Drăghici, Mansour (C-tin. Stoica 67′)

Chindia Târgoviște: Aioani – C. Dinu (Martac 78′), Leca, Bg. Şandru, D. Dumitraşcu – D. Novac, Dudea (Andr. Şerban 46′) – Neicuţescu, Liv. Mihai, Raţă (Cr. Neguţ 57′) – Val. Alexandru

Alex Pelici și-a lăudat adversarul. „Din punct de vedere al experienței și al pragmatismului, da, au controlat jocul. Au știut ce au vrut. E o echipă așezată, bună. Cu jucători valoroși, care au știut ce au vrut, au știut ce vor să joace. Golul a căzut oarecum, așa, întâmplător. A fost o lovitură liberă. Două goluri din faze fixe. Primul, al lui Liviu Mihai, execuția lui personală. Un jucător valoros, care de ani buni face parte din arsenalul Chindiei. Am început a doua repriză foarte bine. Am avut o ocazie monumentală, am avut șansa de a reintra în joc pe devierea lui Mansour. Tavi era singur cu portarul, dar a lovit mingea prost cu poarta goală în spatele portarului ieșit în întâmpinare. Iar apoi, că a și început ploaia, s-a jucat mai mult pe contre, pe hazard, pe unde se oprea mingea și unde nu se oprea mingea. Din nou o fază fixă la care am fost visători. Felicit Chindia pentru victorie, noi trebuie să ne vedem de treabă să adună puncte”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Viorel Moldovan a spus că replica bănățenilor a fost una bună. „Am întâlnit un adversar greu, o echipă bine organizată. Știam acest lucru, știam ce lucrează antrenorul Pelici, pune mare accent pe organizare. Nu a fost o victorie ușor obținută, ci cu niște condiții destul de vitrege, mai ales în repriza a doua, pe finalul jocului. Dar, până la urmă, este important că am reușit să câștigăm cele 3 puncte și să mai adăugăm la zestrea noastră de puncte, să fim acolo pe locul 2 și să ne întoarcem la Târgoviște pentru a pregăti cât mai bine meciul de duminică cu ACS Timișoara”, a spus antrenorul Chindiei.

Ripensia joacă din nou duminică, de la ora 11, pe terenul Energeticianului.