Reacțiile continuă în problema aeroportului de la Cioca. Mihai Ritivoiu: „Este un gest de șicanare absolut gratuită”

Scandalul despre situația aeroportului de la Cioca ia amploare și are ecourile firești, în contextul eșicherului politic din județul Timiș și din Timișoara. După ce consilierii județeni PNL și UNPR au boicotat proiectul, abținându-se de la vot, reacțiile critice din PSD nu întârzie să apară. Mihai Ritivoiu a criticat decizia colegilor săi din Consiliul Județean Timiș, dar totuși crede că situația se va rezolva până la data de 24 aprilie, când la Cioca ar trebui să aibă loc proba practică a competiției Can Sat, pentru liceeni, organizată de Agenția Spațială Română.


Reamintim că CJT ar fi trebuit să adopte un regulament pentru închirierea gratuită sau contra cost a aeroportului utilitar de la Cioca, astfel încât în locația de lângă Timișoara să se poată organiza a cincea ediție a competiției Can Sat, în organizarea căreia mai sunt implicate și Agenția Spațială Europeană și Universitatea de Vest din Timișoara. Deoarece regulamentul nu a fost votat, pentru că a întrunit doar 16 voturi pentru, insuficiente, deocamdată evenimentul este incert și situația e în aer.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI: Scandalul referitor la Aeroportul Cioca ia amploare! Călin Dobra, dar și Universitatea de Vest s-au revoltat pentru votul din plenul de miercuri

Consilierul județean Mihai Ritivoiu a criticat ceea ce s-a întâmplat, în conferința de presa săptămânală de la PSD Timiș. „Toată lumea știe că acest aerodrom este muribund, activitatea este aproape zero. Există acolo o societate aviatică care poate face obiectivul unei alte discuții certe și care este la pământ. Avioanele nu au autorizație de funcționare, societatea nu poate susține activități specifice. […] Există cereri pentru utilizarea și darea în folosință în spațiul public pentru cei interesați, și pentru asta e nevoie de un regulament. […] Liniștea ședințelor de plen este perturbată din trei în trei luni, în medie, de pledoariile domnului Coifan. Omul are o fixație, dar pe de o parte este de interes public ca acest aerodrom să fie redat comunității”, a precizat Ritivoiu, cu referire că amendamentele liberalului Viorel Coifan au fost constructive.


Ritivoiu crede, la fel ca rectorul liberal al UVT, că totuși problema se va rezolva

Deoarece și Universitatea de Vest Timișoara, prin rectorul Marilen Pirtea (deputat PNL), a dat un comunicat prin care speră ca situația să se rezolve, iar competiția Can Sat să se poată desfășura la data programată, în 24 aprilie, Mihai Ritivoiu e încrezător că totuși CJT va găsi o soluție. „Ni se pare un gest de șicanare absolut gratuit în condițiile în care evenimentul acesta din 24 aprilie presupune acordarea cu titlu gratuit a locației, pentru că discutăm de o instituție de stat. Cu atât mai mult cu cât e vorba de niște copii și un proiect UVT. Universitatea a luat poziție și intuiția îmi spune că lucrurile se vor rezolva. PNL este acum prins în ofsaid cu acest proiect. Întrebarea este dacă la asemenea proiecte generoase cu publicul larg există rea voință absolut gratuită. Puteți să vă dați seama cu ce ne confrutăm și ce se întâmplă dacă această abordare este menținută în alte proiecte, cum ar fi bugetul sau sala polivalentă care e blocată de un an”, a mai spus pesedistul.

Sursă foto: adevarul.ro

banner 970 x 250