Eforturile fermierilor bănățeni au fost recunoscute și premiate la Gala PRIA Agriculture

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Cei mai buni 14 fermieri din Banat au fost premiați pentru munca, experiența și contribuția acestora la dezvoltarea sau menținerea agriculturii României pe un loc bun în Uniunea Europeană.

În cadrul acestui eveniment destinat exclusiv specialiștilor din agricultură au fost centrate problemele actuale din acest sistem, un sistem al cărui motor este esențial în susținerea economiei României. „Trebuie să fim extrem de conștienți că ceea ce mai merge la noi este agricultura, iar nemulțumirea mea este față de acei parlamentari pe care îi avem și care provin din rândul nostru, chiar din rândul agricultorilor și care nu se implică așa cum ar trebui. Acesta este cel mai mare dezastru, pentru că ceilalți să zicem că nu cunosc, vin din alte medii de afaceri, cu alte pregătiri. Cei care vin din agricultură ar trebui să știe să stăpânească acest domeniu și, mai mult decât atât, să discute cu noi, restul, ca să înțeleagă pulsul”, a spus unul dintre premianții galei, Dimitrie Muscă, directorul general al Societății Agricole Combinatul Agroindustrial Curtici.

Această gală a fost locul perfect pentru a discuta atât despre absorbția fondurilor europene, cadastru național, produsele românești în strategia retailerilor, tehnologia în agricultură, cât și despre importanța risipei alimentare, despre care același Dimitrie Muscă a mai adăugat:

„Nu se face nimic, totul este minciună! Nu am făcut nimic la nivel de țară decât am venit, am omorât porcii din gospodărie sau din focarele care au existat și am mers mai departe, capul sus unde mai avem un focar, unde trebuie să mai apară să putem interveni. Atât s-a făcut pe această linie! Actualmente este o problemă mare în China, de aceea tot surplusul de carne de porc din Europa, și probabil că nu numai din continent, care va fi atras de China. Este deja contractat în mare parte și va merge acolo, o ciclicitate pe are o  întrevăd mulți ani de acum înainte. Discutam săptămâna trecută, când am fost în Spania, și despre faptul că nu există în imediata apropiere vaccinul contra pestei porcine africane. Poate dacă ar fi afectate cele mai mari țări producătoare de carne, atunci poate că ar apărea și vaccinul, sau poate este, dar nu se dă, ca să spunem lucrurilor pe nume și ca să știm la ce ne așteptăm”.

1000x100 (3)

Diplome de excelență în cadrul Galei PRIA Agriculture, organizată de Pria Events, au primit: Valeriu Tabără – fost ministru al Agriculturii, Nicolae Oprea – vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Viorel Matei – președintele Asociației Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice Timiș,  Stelică Paul Mălăeștean – proprietar ferma OVEG,  Cramele RECAȘ, Petru Berci – proprietar Agro Duru SRL, Doru Moț – proprietar Agromoț SRL, Ioan Turc – proprietar Comagro SRL, Samson Popescu – proprietar Semisland SRL, Mircea Bărăgan – Agromec Cenei SRL, Vasile Târziu – Cenad Agrobilan, precum și Matei Corvin Voiteg – Agronevada SRL.

Printre cei care au dezbătut problemele din agricultura românească s-au numărat: Călin Ionel DOBRA – președintele Consiliului Județean Timiș, Darius GEORGIU – vicepreședintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, prof. univ. dr. Cosmin Alin POPESCU – rector al Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Florin Marius FAUR – director executiv la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Timiș, precum și Constantin VARTOLOMEI – director al Sucursalei Timișoara a CEC Bank.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/