Ripensia merge la Clinceni și după va primi vizita liderului. Alex Pelici: „Sunt două meciuri care ne pot arăta unde suntem”

Ripensia Timișoara va avea două partide consecutive cu primele două clasate. Primul joc va fi la Clinceni, cu Academica, iar apoi acasă, cu liderul Sportul Snagov. Alexandru Pelici știe că aceste meciuri îi vor arăta nivelul echipei în perspectiva analizei foarte importante din vară, pentru sezonul viitor, când timișorenii vor să tragă la promovare.

Pelici nu-l va putea folosi la Clinceni pe Burdeț, suspendat, iar Stoi, Mansour și Zaluschi sunt incerți din cauza unor probleme medicale. Antrenorul așteaptă jocul și ca pe o analiză a valorii echipei acum. „Ne aflăm în fața a doua jocuri importante, cu primele două echipe clasate în Liga a II-a. Sunt două meciuri care ne pot arăta unde ne aflăm, pentru că sunt echipe care aspiră la promovarea în prima ligă. Sunt echipele de pe primele două locuri, care în momentul de față, dacă s-ar termina campionatul, ar face parte din Liga I. Și pentru noi, și pentru jucători este un prilej să vedem unde ne aflăm pentru a putea să ne dăm seama dacă pe viitor vom putea aspira și noi la așa ceva sau ne zbatem în anonimat sau în mediocritate cu evitarea retrogradării. Sunt jocuri pentru care te pregătești, care merită să le joci”, a spus antrenorul.

Meciul va fi unul cu altă echipă, cu joc bazat pe posesie. „Clinceniul e o echipă foarte bună, de posesie. Cred că e echipa care are cele mai bune posesii de la Liga a II-a care îmbină experiența cu tinerețea și valoarea individuală a jucătorilor. O echipă care toată lumea se aștepta să cedeze în lupta cu mult mai titratele sau mediatizatele Chindia, Petrolul, U Cluj, chiar și FC Argeș. Clinceniul a ținut și ține în schimb steagul sus. Cinste lor și celor care se ocupă de destinele lor și pentru ceea ce fac acolo. O echipă care se menține în fruntea ligii a doua și pentru noi e un prilej să jucăm cu o echipă bună”, a mai spus tehnicianul Ripensiei.

Alex Pelici așteaptă o atitudine pozitivă din partea elevilor săi. „E important că jucăm cu echipa de pe locul doi. Trebuie să ne motiveze pe toți, să fie un joc cât mai reușit și să arătăm dacă am meritat și noi să fim acolo. În al doilea rând, e un teren bun, pe care se poate pasa. Clinceniul este o echipă de posesie și are în componență jucători valoroși care îmbină experiența cu tinerețea, dacă e să ne gândim la Patriche, Pîrvulescu, Olariu și de partea cealaltă Horșia, Robert Ion, Gliga șamd. Eu am jucat cu Sibiul primul tur în Cupa României. Ne-au pus probleme atunci. Dar este o echipă bună, așa cum se și vorbește. E o echipă care a fost în atenția Stelei, jucători care au fost împrumutați dintr-o parte în alta. Jucători care sunt în atenția Stelei, cum e  fundașul central Răuță. Sperăm să punem probleme și să ne întoarcem cu punct sau cu puncte. Suntem încrezători, nu încrezuți. Sperăm să nu fim încrezuți, așa cum am intrat pe teren la meciul cu ACS. Nu așa trebuie să intrăm pe teren. Trebuie să intrăm cum am intrat la meciul cu UTA”, a mai adăugat antrenorul.

Jocul de la Clinceni începe duminică, la ora 11 și va fi televizat.