Ripensia continuă trendul ascendent: victorie și cu Dacia Unirea Brăila

Ripensia Timișoara a triumfat cu 2-0 în fața celor de la Dacia Unirea Brăila, chiar de Centenarul Marii Unii. Roș-galbenii au dominat destul de clar meciul, cu două goluri marcate de Alexandru Popovici, iar brăilenii au avut doar un sfert de oră în care au fost periculoși. Din păcate, în zi de mare sărbătoare, abia s-au strâns 50 de spectatori pe cele 32.000 de scaune ale Stadionului „Dan Păltinișanu”.

Timișorenii au început meciul hotărâți. Mai întâi, la aceeași fază, Dumiter și Zaluschi au tras la poartă, dar portarul Raul Avram a respins de fiecare dată bine. În minutul 5, Străuț a șutat bine din careu, însă Bădăuță a deviat mingea, care s-ar fi dus pe poartă, în aut, spre nemulțumirea colegilor. Brăila a urcat de câteva ori periculos în atac pe partea stângă. Hîmpea a fost blocat la prima fază, când a centrat periculos. Ulterior, același jucător i-a centrat lui Le Metayer, care a trimis periculos pe lângă poartă. Ulterior, portarul Dobre a intervenit la șutul lui Lu, dar și un șut al lui Coteț. Ripensia a deschis scorul însă din minutul 32, după o centrare a lui Anghelina, când Popovici a reluat cu capul din careu în poartă. Până la pauză, Dumiter și Popa au ratat alte ocazii în contul gazdelor.

În repriza a doua, Ripensia a dominat în totalitate. După o primă ocazie a lui Popovici, Bădăuță a scăpat singur în careul oaspeților, dar nu a șutat când a trebuit, iar ocazia s-a stins după ce i-a tirmis mingea lui Dumiter. În minutul 56, s-a marcat a doua oară. Dumiter a scăpat singur spre poartă și i-a pasat din câțuva metri lui Popovici, care a îndeplinit o simplă formalitate. Diferența putea fi mult mai mare, dar câteva atacuri bune au fost irosite după ce atacanții Ripensiei au fost surprinși în ofsaid. Dumiter a ratat foarte mult, după două acțiuni la care Raul Avram a intervenit. Spre finalul jocului, portarul Brăilei l-a blocat când atacantul a scăpat spre poartă. În prelungiri, japonezul Takenori a prins un șut în bara laterală.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Ad. Popa, M. Toma, Hecsko, Străuţ, Burdeţ, Anghelina, Al. Popovici (min 75 Monea), Zaluschi (min 84 Kawagoe), Dumiter, Bădăuţă (min 65 Mansour)

Dacia Unirea: R. Avram – Coteţ, Pleşa, Moroianu, Manu – Vitan, Lu (min 75 Calu) – Le Metayer (min 65 Mihalcea), Van Den Driest, Hîmpea (min 84 Duțu) – Bebey

Alexandru Pelici a punctat că elevii săi au ratat prea mult. ”Este o victorie importantă pentru noi, împotriva unei alte contracandidate în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Sunt 3 puncte prețioase. Știam că ne așteaptă un meci greu, și datorită stării terenului, care la începutul jocului era înghețat. În prima fază era important să-ți menții echilibrul și după să joci fotbal. Cred că victoria nu poate fi pusă la îndoială, am avut ocazii mari, pe care le-am ratat cu ușurință. Cred că am ratat din toate pozițiile posibile. Îl felicit pe Popovici pentru cele două goluri și pe toată echipa pentru efortul depus. Aș vrea să-l felicit pe Anghelina pentru dăruire. E suspect de fractură de piramidă nazală, dar a jucat. Dedicăm victoria tuturor celor care sunt aici, pentru această familie a Ripensiei care începe să se formeze. Ne bucură că e al doilea joc în care nu primim gol”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Florentin Petre a lăudat echipa adverrsă. ”Concluziile sunt destul de simple. Am întâlnit un adversar foarte bun, cu un antrenor cu rezultatul notabile pentru fotbalul românesc. Nu prea a avut noroc, a fost dat la o parte din anumite zone. Așa suntem noi cei mai liniștiți, mai încercați de soartă. A fost joc bun, știam că au jucători de calitate, cu experiență, care au jucat și în prima ligă. Eu am avut pe foaie 11 Under 21, între care doi ”bebeluși” de 15-16 ani. Deocamdată, la Brăila, lucrurile sunt destul de neclare. Așteptăm să terminăm acest an așa cum putem și, bineînțeles, dacă voi avea și vom avea susținere de la autorități, în iarnă să aducem zece fotbaliști, pentru că mulți jucători vor pleca. Sunt mulțumit ținând cont că am jucat trei meciuri în opt zile, și unii nu pot duce nici două, dar’mai trei. Deplasarea a fost foarte lungă. Felicit echipa adversă pentru calitatea jocului și pentru rezultat. Sper să le meargă bine să facă un grup de fotbaliști, pentru că Timișoara are mare nevoie”, a precizat antrenorul Brăilei.

Ripensia joacă sâmbăta viitoare de la ora 11 în Ciarda Roșie, cu Luceafărul Oradea.

Sursă foto: facebook.com/pg/RipensiaTimisoara