Ripensia a terminat cantonamentul din Antalya cu o victorie cu sârbii de la Proleter Novi Sad

Ripensia Timișoara a avut azi ultimul amical din cantonamentul din Antalya, câștigat cu 2-1 cu sârbii de la Proleter Novi Sad, locul 7 din prima ligă a țării vecine. Anterior, în stagiul de pregătire din Turcia, roș-galbenii au mai câștigat partidele cu coreenii de la Daejeon Citizen și bosniecii de la Celik Zenica, dar au pierdut jocurile cu U Craiova 1948 și cu rușii de la Sibir.

Ripensia a deschis scorul în minutul 5, prin Vlad Chera, care a marcat din opt metri, după o reluare a lui Călin Toma. Scorul a crescut în minutul 13, când Chera a obținut un penalti. Cel care a transformat a fost Călin Toma. Diferența se putea mări până la pauză, dar Zaluschi a ratat singur cu portarul. Din minutul 42, Gabriel Stoi a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 41, dar conform înțelegerii dintre cele două echipe, fotbalistul a fost doar înlocuit.

În repriza secundă, Proleter a marcat abia în minutul 82, după o acțiune pe contraatac. Ulterior, arbitrii amicalului au dat două cartonașe roșii, o dată pentru cumul de galbene, iar apoi, pentru lovire cu pumnul. Deoarece plavii nu mai aveau jucători disponibili pentru înlocuiri, au terminat meciul cu nouă oameni.

Ripensia: Păduraru – A. Popa, Tînc, Ţieranu (‘72, Apro), Străuţ – Stoi (‘41, Burdeţ), Anghelina– Chera (‘61, Cluci), Zaluschi (‘61, Dumiter), C. Toma (‘61, Bădăuţă) – Mansour (‘72, Istrătescu).

Ripensia va reveni vineri în România. Următorul meci va fi miercuri, 13 februarie, la Timișoara, cu UTA.