UPDATE. Alina Gorghiu nu va vota bugetul în forma propusă de PSD. „Acest buget lovește în toată lumea! În investiții, în medicii de familie, în comunitățile locale!“

untitled design set 970x90 px

Alina Gorghiu a punctat joi, cu o zi înainte de introducerea proiectului de buget național pe 2019 în şedinţa de Guvern, că ea nu va vota bugetul fără amendamentele propuse de PNL. Senatorul liberal de Timiș a subliniat că motivul este legat de faptul că, în forma inițială, bugetul stopează multe investiții importante pentru țară. De asemenea, liberala a avut noi atacuri la adresa lui Liviu Dragnea și a Liei Olguța Vasilescu.


Gorghiu nu este însă convinsă că bugetul va fi supus la vot mâine. „Dacă nu suntem iar în povești de gen «Petrică și lupul», vom vedea un buget de austeritate. Acest buget lovește în toată lumea, în investiții, în medicii de familie, lovește în comunitățile locale. În calitate de senator de Timiș, țin să precizez că dacă nu vor fi luate în calcul amendamentele PNL la nivel național, dar și pentru pierderea de 22 de milioane de lei din bugetul Timișoarei, eu nu voi vota acest buget”, a precizat Gorghiu.

Practic, așa cum a declarat și primarul Nicolae Robu, Timișoara va primi mai mulți bani din cota de 60% a impozitelor pe venit, dar creșterea este una iluzorie deoaree cheltuielile cu asistența socială se transferă în totalitate în cârca autorităților locale și județene, iar cheltuielile depășesc încasările venite în plus.

Înțepături pentru parlamentarii PSD de Timiş

Senatorul Alina Gorghiu a trimis săgeți și spre parlamentarii PSD. „Sunt curioasă dacă vor ieși de sub masă senatorii și deputații de Timiș. Am convingerea că vor vota pentru diminuarea bugetului pe Timiș, pentru a nu avea spital regional, centură și alte investiții”, a punctat liberala. Gorghiu a precizat că prin votarea bugetului în forma propusă de Guvern, fără amendamentele PNL care susțin investițiile, se pierd 4,5 miliarde de lei care ar putea fi alocați pentru dezvoltare.

Întrebată dacă este o decizie personală sau la nivel de partid, Gorghiu a răspuns că „este o decizie politică predictibilă”, sugerând că așa vor face și ceilalți senatori și deputați liberali.

Gorghiu crede că în PSD mai sunt persoane capabile, dar nu și autonome față de Liviu Dragnea

Senatorul de Timiș a lansat și alte critici la adresa celor din PSD, precizând că Liviu Dragnea trebuie să vină cu o propunere serioasă pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. „Nu cred că este o surpriză pentru nimeni că președintele României a respectat întocmai Constituția și ultima decizie a CCR, care reglementează exact ceea ce trebuie făcut în situația acesta. Apelul meu este la colegii din PSD și la liderul PSD Liviu Dragnea, să treacă la numirea imediată a unei persoane competente, pregătită să facă față funcției de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Mai ales acum când discutăm de un buget de austeritate pentru România. Jocul domniei sale de-a remaniere a luat sfârșit. Este cazul să facă desemnarea potrivită pentru a ocupa portofoliul de ministru. Din punctul meu de vedere, Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea poartă întreaga răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat până acum, din cauza acestor desemnări nepotrivite de trei ori la rând”, a precizat Gorghiu.

Liberala consideră că nu e normal ca tensiunile din PSD să se propage în Guvern. „Este inadmisibil să se mai exporte aceste conflicte în interiorul guvernării”, a adăugat Alina Gorghiu.

Precizăm că Guvernul a publicat ordinea de zi a ședinței de mâine, pe care nu apare însă proiectul de buget! Premierul Viorica Dăncilă anunțase, miercuri, că nu există un pericol să nu fie adoptat proiectul de buget și că va fi aprobat vineri. Aşadar, nu este exclus ca proiectul de buget să apară peste noapte în şedinţa de mâine a Executivului.

UPDATE, ora 23.50

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seară la un post TV, că bugetul pentru anul 2019 va fi adoptat în ședința de vineri a Guvernului, proiectul fiind înscris pe lista suplimentară a Executivului, informează Mediafax. „Mâine (vineri – n.r.) va fi adoptat proiectul de buget. Bineînțeles am făcut ședința pregătitoare înainte să plec eu la Bruxelles, dar proiectul de buget va veni pe lista suplimentară și mâine (vineri – n.r.) va fi adoptat”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, la Antena 3.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/