Ripensia a smuls o victorie în minutul 95 la Petroșani! Echipa lui Pelici a fost egalată de două ori de Energeticianul

Ripensia Timișoara s-a impus cu 3-2 pe terenul celor de la Energeticianul, după ce a condus anterior de două ori. În ciuda problemelor extrasportive de la echipa din Valea Jiului, gazdele au izbutit să egaleze de două ori, prin Robert Petre și Cosmin Ionică, după ce roș-galbenii au marcat prin Stoica și Mansour. Lovitura de grație a dat-o însă în minutul 5 al prelungirilor Tavi Drăghici, intrat ca rezervă. 

Formația care joacă la Petroșani a rămas fără antrenorul George Zima, iar indicațiile le-a dat Emil Szolojamer, fostul secund al lui Ionel Ganea din vară de la ACS Poli. Ripensia a început mai bine, cu un șut puțin peste transversală expediat de Andrei Dumiter din lovitură liberă, în minutul 7. Adrian Stoica a fost și mai în formă și a trimis un șut pe lângă poartă, iar în minutul 30 a deschis scorul cu un șut de la 22 de metri, după o deviere. O neatenție din prelungirile primei reprize i-a costat însă pe roș-galbeni. După o lovitură liberă, Energeticianul a egalat după o lovitură cu capul a lui Robert Petre, după ce Horațiu Moldovan ieșise pe sub minge la execuția inițială a lui Tudorache.

După 1-1 la pauză, Alex Pelici a schimbat doi jucători. Burdeț și Stoica au rămas la vestiare, locul lor fiind luat de Stoi și Monea. Gazdele au avut o ocazie în debutul mitanului secund, dar Moldovan a intervenit la o fază a lui Vlad Rusu.  Din minutul 51, Ripensia a revenit la conducerea partidei. Popovici a bătut o lovitură liberă, iar Mansour a marcat cu capul din 3 metri, aproape de vinclu. Gazdele au irosit o nouă ocazie prin Tudorache, iar apoi prin Dumiter, ambii, cu șuturi pe lângă buturi. Totuși, Energeticianul a egalat din nou în minutul 70, după ce Cosmin Ionică a înscris din 4 metri.

Ambele echipe au luptat pentru victorie la final. Gazdele au deviat în corner un șut periculos al lui Mansour, în minutul 87. Venit de pe bancă, până la urmă Drăghici a marcat golul victoriei timișorene. După un contraatac, Popovici a trimis mingea la Dumiter, care a cedat balonul mult mai experimentatului Drăghici, și bine a făcut, deoarece timișoreanul a egalat și a luat cele 3 puncte spre Banat.

Energeticianul: Axinte – Gunie, Misăraş, M. Ioniţă, Andr. Dragu – Cenaj, Cl. Petruş – Vl. Tudorache, Rob. Petre, Vl. Rusu – C. Ionică

Ripensia: H. Moldovan – Ad. Popa, Tînc, Hecsko, Străuţ – Burdeţ (Monea 46′), Anghelina (Drăghici 71′) – Al. Popovici, Dumiter, C-tin. Stoica (Stoi 46′)- Mansour

Săptămâna viitoare, Ripensia va fi gazda derby-ului cu ASU Politehnica, meci încă neprogramat deocamdată.