Cu mic, cu mare, la prezentare! 1.500 de participanţi la prezentarea candidaţilor ALDE pentru europarlamentare, la Timişoara

Înarmați cu pancarte, șepci, veste și tricouri, peste 1.500 de simpatizanți și membri ALDE din toate colţurile vestului de ţară au venit astăzi la Timişoara pentru prezentarea candidaţilor la alegerile europarlamentare. Din Caraş-Severin, Arad, Hunedoara şi, bineînţeles, Timiş, au participat la prezentarea candidaţilor pentru alegerile din 26 mai ai ALDE, din cadrul Conferinței regionale de prezentare a candidaților la alegerile europarlamentare.

Lista candidaților ALDE pentru alegerile din 26 mai este deschisă de Norica Nicolai, pe locul al doilea este fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, pe trei se află Renate Weber, iar lista este completată de: Ovidiu Silaghi, Varujan Vozganian, Andrei Gerea, Eusebiu Pistru, Radu Silaghi, Toma Horia Victor și Tudor Ionescu. În total sunt 42 de candidați, dintre care 12 tineri din partea organizațiilor de tineret ALDE. Nu vor intra toți, dar vor câștiga experiență politică, au declarat reprezentanții ALDE.

Candidatul din Timiș pe listele pentru europarlamentare ale ALDE este Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care a fost cuprins de emoții în momentul discursului. „Am uitat discursul, sunt emoționat. Vă mulțumesc pentru susținerea de a candida în Parlamentul European. Este vremea pașilor concreți. Experiența din Ministerul Transporturilor mi-a lărgit viziunea spre noi orizonturi. Am identificat nevoile în transport. În materie de infrastructură, România are nevoie de autostrăzi, căi ferate rapide, aeroporturi moderne, căi ocolitoare a orașelor. Soluția o avem aici, cu oameni care să reprezinte România cu demnitate. Îmi doresc ca România să aibă parte de respectul și aprecierea pe care le merită. Este o perioadă importantă, de care trebuie să profităm, să aducem România mereu pe agenda europeană”, a declarat Ovidiu Sîrbu, candidat ALDE pentru Alegerile Europarlamentare.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, ALDE ar avea eligibile doar primele 3-5 locuri din lista sa de candidați, deci bănățeanul Ovidiu Sîrbu nu are nicio șansă.