Ripensia a câștigat fără mari probleme primul amical, cu Becicherecu Mic. Alexandru Pelici, în căutarea unui portar

explo 1000x200

Ripensia Timișoara a disputat marți după-amiază un prim meci de verificare, câștigat cu 3-1 cu Fortuna Becicherecu Mic. Partida dintre elevii lui Alexandru Pelici și liderul Ligii a IV-a Timiș s-a jucat pe terenul din Urseni, acoperit cu zăpădă proaspăt căzută.

Din minutul 9, Ripensia a deschis scorul prin Călin Toma, dintr-un penalti obținut de Dumiter. Fortuna a egalat din minutul 15, grație lui Andrei Hodiș, dar Dumiter i-a adus pe timișoreni din nou în avantaj în minutul 34. Becicherecu Mic putea egala înainte de pauză, dar George Păduraru a apărat penaltiul executat de Zoran Radu. Ripensia a marcat golul victoriei în debutul reprizei secunde, prin Tiberiu Istrătescu. Spre finalul jocului, au avut loc și câteva replici conflictuale între Anghelina și Zoran Radu.

Ripensia Timișoara: Păduraru, Popa, Țiereanu, Hecsko, Toma, Zaluschi, Burdeț, Chera, Șter, Dumiter, Mansour.

Au mai intrat: Dobre, Străuț, Tînc, Apro, Ardelean, Anghelina, Burdeț, Monea, Cluci, Istrătescu, Șimian, Dobie, Bădăuță

Fortuna Becicherecu Mic: Ungureanu,  Mihuț, Oneț, M. Toma, Negruț, Zurbagiu, Filimon, Roman, Hodiș, Radu,Pecarov.

Au mai intrat: Culda, Anagor, Vîrșog, Croitoru, Păscăleanu, Terek, Ierima.

Pelici mai caută un portar, după ce l-a testat pe tânărul Alexandru Ciută, de la Giarmata. La antrenamente e și Horațiu Moldovan, portar de 21 de ani împliniți recent, eligibil încă și sezonul acesta. Fotbalistul este format de CFR Cluj, care l-a mai împrumutat la Hermannstadt și Energeticianul, unde a fost în toamnă.

Pelici face vineri listă de Antalya

Alexandru Pelici a fost mulțumit de primul amical. ”Un antrenament bun, fizic. Pe un teren cu zăpadă. Suntem în perioada acumulărilor fizice, nu ne interesează neapărat scorul. Ne interesează să îi vedem la lucru pe cei care au venit, să putem lua o decizie înainte de plecarea în Antalya. A fost un joc bun, adversar bun pentru această perioadă. Le mulțumim că au acceptat să joace cu noi, Nu s-a accidentat nimeni. Mai avem un joc vineri, după care vom trage linie și vom anunța lotul care va face deplasarea în cantonament. Vom lua 24 de jucători, trei portari și 21 de jucători de câmp. Probabil, cei care pleacă în cantonament cu noi vor și rămâne”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Vasile Luță, după ce sâmbătă Fortuna a pierdut cu 3-2 cu ACS Poli, spune că roș-galbenii i-au părut mai proaspeți. ”Mă bucur că am făcut un antrenament bun, un joc bun, cu o echipă Ripensia, în creștere. Scorul contează mai puțin. E bine că ne-am antrenat, jucătorii sunt toți valizi, sper să vină o victorie și în meciurile noastre amicale. Sâmbătă vom avea un meci amical cu Dumbrăvița. Parcă cei de la Ripensia mi s-au părut un pic mai proaspeți, mai omogeni. Amândouă sunt echipe bune, sper să se salveze și ACS-ul. Ripensia, cu un plus, s-a văzut și în campionat, având în vedere că a venit și domnul Pelici, cred că vor avea rezultate foarte pozitive”, a punctat antrenorul Ligii a IV-a.

Vineri, Ripensia are meci cu UVT, echipă de Liga a V-a.