Rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale, în Timiș. „Promovabilitate” de doar 51%

evaluarea nationala in
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Elevii de clasa a VIII-a din județul Timiș nu au obținut rezultate prea bune la simularea Evaluării Naționale. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, „promovabilitatea” este de doar 51%. Nu a fost înregistrată nicio notă de 10 pe linie.

Inspectoratul Școlar Timiș a făcut publice rezultatele obținute de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale. Astfel, aflăm că elevii din Timiș nu au obținut rezultate prea grozave. Mai precis, „promovabilitatea” este de 51,08%.

Pe discipline, la Limba și Literatura Română, 70,47% dintre candidați au obținut medii mai mari de 5, iar la Matematică – 32,47%. Pe de altă parte, nu s-a înregistrat nicio medie de 10 pe linie, ci trei elevi au obținut nota maximă la Limba și Literatura Română, iar 15 la Matematică.

În total, 5.204 elevi de clasa a VIII-a din județul Timiș au simulat Evaluarea Națională.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Măsuri recomande de ISJ Timiș: discutarea subiectului testelelor la nivelul clasei; rezolvarea subiectelor de la simularea Evaluării Naționale; analizarea rezultatelor la simularea Evaluării Naționale la nivelul unităților de învățământ; organizarea ședințelor cu părinții, la care vor participa cadrele didactice care predau la clasă și câte un reprezentant al conducerii; efectuarea de ore de pregătire la disciplinele de examen în afara orelor prevăzute obligatoriu prin programa școlară; administrarea la clasă a testelor de exersare generate de Ministerul Educației; stabilirea unor planuri remediale la nivelul instituției și al catedrelor de limba română și matematică în vederea îmbunătățirii rezultatelor și pregătirii pentru examenul national; stimularea motivaţiei pentru învăţătură şi pentru formarea carierei prin prezentarea și argumentarea importanței învățăturii/culturii, a performanței, în realizarea aspirațiilor personale și sociale; legătură mai strânsă cu familiile elevilor cu rezultate mai slabe”, a informat Inspectoratul Școlar Timiș.

 

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/