UPDATE. Rezultat pozitiv în cazul unui bebeluș născut la Maternitatea Odobescu din Timișoara! Face parte din cei 10 diagnosticați inițial cu COVID-19!

10 bebeluși internați la Maternitatea Odobescu din Timișoara au fost diagnosticați cu COVID-19, dar în urma unei decizii ulterioare au fost retestați. Rezultatele primilor șapte nou-născuți sunt negative, dar în cazul celui de-al optulea testul a ieșit pozitiv. Informația a fost confirmată de Grupul de Comunicare Strategică.

Decizia de a fi testați din nou cei 10 bebeluși a fost luată în urma unor discuții purtate la nivel central deoarece mamele acestora nu au fost infectate cu noul virus. Cel puțin, asta au arătat testele inițiale. Dacă primii șapte nou-născuți au fost retestați negativ, cel de-al optulea este pozitiv. La fel și mama acestuia în cazul căreia nu a fost evidențiată prezența virusului după prima testare. Nu a fost lămurit însă dacă cel mic a fost expus în această perioadă, pentru că există posibilitatea să fi fost infectat ulterior deoarece se află la domiciliu, în județul Hunedoara. Toți cei 10 au fost testați prima dată în 6 aprilie. Unul a rămas internat la Maternitatea Odobescu, dar a ieșit negativ la cel de-al doilea test. Cei 9 au plecat acasă. Șase sunt din județul Timiș, iar restul din Mehedinți, Hunedoara și Arad.

Atât bebelușul, cât și mama sa vor fi internați la Maternitatea Bega din Timișoara, declarată spital COVID-19. Alte două rezultate sunt în așteptare. Situația de la Maternitatea Odobescu din Timișoara face obiectul unei anchete penale deschise pe seama infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

UPDATE

Direcția de Sănătate Publică Timiș a informat că au ajuns și ultimele două rezultate. Acestea sunt negative. Astfel, din cei 10 bebeluși, doar unul a fost depisat pozitiv în urma retestării.