Tele-asistență psihologică gratuită oferită de Universitatea de Vest pentru comunitate în contextul pandemiei

Universitatea de Vest din Timișoara a inițiat de la decretarea stării de urgență în România un program de tele-asistență psihologică oferit de voluntari ai departamentului de Psihologie. În urma zecilor  de solicitări, comunitatea UVT a decis extinderea acestui serviciu, în mod gratuit, pentru persoanele aflate în carantină și izolare din Timișoara și din întreg județul Timiș, care trăiesc stări de incertitudine și teamă.

Astfel, de luni și până vineri, între orele 10.00 și 16.00, în convorbiri telefonice de aproximativ 30 de minute, o echipă de specialiști voluntari oferă sprijin și consiliere prin intermediul unei linii telefonice pentru suport psihologic. Număr de contact: 0790 476 695. „Îi încurajăm, așadar, pe toți cei care își doresc să primească o recomandare competentă, să apeleze cu încredere numărul de telefon ori de câte ori se confruntă cu îngrijorări puternice, stări de tristețe sau neliniște, ori cu sentimentul de pierdere a controlului sau singurătate accentuată, în acest context al pandemiei. Ne dorim să trecem împreună cu bine peste această perioadă, să depășim momentele critice și să ne solidarizăm în comunitate”, transmite comunitatea UVT.

Marilen Pirtea, rectorul UVT, despre programul inițiat: „În această perioadă în care mii de persoane se află în izolare sau condiții de carantină, multe singure, fără sprijin, echilibrul psihic este probabil cel mai important factor care ne motivează și ne asigură optimismul. Echipa de la Departamentul de Psihologie din cadrul UVT, care asigură tele-asistența psihologică în mod competent și gratuit, răspunde unei obligații publice de mare importanță pentru ca cei mai vulnerabili să își găsească răspunsuri la întrebările și temerile pe care le au în aceste zile, pentru a trece cu bine de restricțiile neplăcute caracteristice contextului epidemiologic de acum”.

Nu ezitați să contactați comunitatea competentă în caz că vă confruntați cu astfel de neliniști sufletești.