Rezultat negativ la coronavirus, „pașaportul” pentru acces în centrele de asistență socială din Caraș-Severin

Reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin au solicitat Direcției de Sănătate Publică testarea tuturor beneficiarilor și a rezidenților din centrele de asistență socială în cazul în care acestea revin în unitățile respective. De asemenea, nu va fi acceptată nicio persoană nouă fără să fie testată în prealabil pentru coronavirus.

În această perioadă, toate persoanele care doresc să beneficieze de serviciile oferite de centrele de asistență socială din structura organizatorică sau din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin trebuie să prezinte dovada că nu sunt infectate cu coronavirus. Reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin au impus această măsură pentru a evita situații de îmbolnăvire în masă, așa cum s-a întâmplat în unele cămine de persoane vârstnice din țară.

Potrivit adresei înaintate de Consiliul Județean către DGASPC, instituționalizarea sau, după caz, reintegrarea beneficiarilor „se va realiza numai sub condiția testării corespunzătoare în prealabil a beneficiarilor/rezidenților în cauză și respectiv prezentării de către fiecare dintre aceștia a documentului care confirmă inexistența factorului patogen”.