Rezultat negativ în cazul celor șapte probe analizate la Spitalul „Victor Babeș”! Persoanele rămân izolate la domiciliu!

explo 1000x200

Analizele celor șase persoane care au intrat în contact cu femeia de 38 de ani, diagnosticată cu coronavirus, au ieșit negative. La fel și în cazul șoferului de TIR care s-a întors recent din Lombardia. Informațiile au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă organizate la Prefectura Timiș. 

Toate probele aflate în lucru la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” au fost analizate de medici, iar rezultatele sunt negative. Asta nu înseamnă că cele șase persoane care au intrat în contact direct cu femeia de 38 de ani nu au COVID-19. Pentru a elimina orice risc, specialiștii au decis ca oamenii să rămână izolați la domiciliu timp de 14 zile însă fără pază.

„În ziua a 13-a de la contact li se va mai recolta o probă pentru control și dacă a doua probă va fi negativă, ziua a 14-a va fi declarată ca zi în care pot ieși din autoizolare. Din punct de vedere medical, există posibilitatea ca acel virus, deși existent la nivelul tractului respirator superior, să nu aibă multiplicare suficient de puternică, dovadă că sunt și asimptomatici. Poate să fie identificat acel virus abia la sfârșitul perioadei de incubație”, a spus Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Pacienta internată în secția de Coronavirus a venit în România cu avionul, astfel că vor fi testați și călătorii. Este vorba despre cinci pasageri și patru însoțitoare de zbor. O parte din probe a ajuns la spitalul de boli infecțioase, iar o altă parte va ajunge în cursul zilei de astăzi.

„În afară de cei șase au intrat în ancheta epidemiologică persoanele care s-au aflat în avion fiind pasageri. Cele două rânduri din față, cele două rânduri și spate și lateral. Aceste persoane au fost sub supraveghere la domiciliu fiind identificate deja de aseară. Astăzi li s-au recoltat probele și transportate cu Ambulanța”, a spus Cornelia Cismaș-Malac, directorul DSP Timiș.

Toate testele vor fi făcute abia mâine pentru că deocamdată nicio persoană vizată nu prezintă simptome.