Ilegal cu barca pe Dunăre. Preț: 200 de euro/persoană

explo 1000x200

Cinci cetățeni din Egipt au plătit degeaba câte 200 de euro/persoană pentru a ajunge ilegal în România traversând Dunărea cu o ambarcațiune. Călătoria spre vestul Europei a luat sfârșit la Moldova Veche, acolo unde polițiștii de frontieră i-au luat la întrebări pe străini.

În ultima perioadă, tot mai mulți migranți au schimbat macazul, Dunărea devenind astfel noua cale pentru forțarea granițelor. S-a-ntâmplat și în această săptămână, vineri, 28 februarie, ora 23.00, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, observând cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţie care se îndreapta dinspre Serbia spre teritoriul României, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, la malul românesc al Dunării, pe direcţia km flv 1.039, au fost descoperiți, într-o barcă, cinci cetățeni străini. Toţi au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, unde, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetățeni egipteni, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

La cercetări, bărbații au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România, cu barca, pe teritoriul statului vecin fiind ajutați de către un cetățean străin, căruia i-au plătit suma de 200 de euro/persoană. Aceştia intenționau să-și continue deplasarea spre ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.