Rezolvat 10%! Consiliul Local a aprobat cofinanțarea pentru aparatul RMN, mai rămâne partea Ministerului

Autoritățile locale au făcut încă un pas spre achiziționarea aparatului RMN pentru Spitalul Municipal „dr. Teodor Andrei” din Lugoj

Consiliul Local a aprobat cofinanțarea, procedura de achiziție s-a încheiat și se așteaptă decizia de finanțare din partea Ministerului Sănătății.

Bugetul local a fost rectificat în ședința ordinară a lunii august, prin modificarea unei sume destinate Spitalului Municipal din Lugoj. Este vorba despre subvenția de la bugetul de stat către bugetele locale în valoare de 2.263.092 lei, care a fost cuprinsă la secțiunea de dezvoltare.

„Noi am semnat contractul. Licitația este cu clauză suspensivă. Așteptăm decizia Ministerului Sănătății, dacă vom primi finanțarea de 90%, care se va adăuga cofinanțării de 10% asigurată de la bugetul local”, ne-a declarat dr. Ionuț Lucian Cocoș, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

Din câte se știe, RMN-ul este de 1,5 Tesla, unul dintre cele mai performante aparate de acest gen de pe piață, cel puțin la nivelul celui de la Spitalul Județean Timiș.

„În ceea ce privește personalul pentru deservirea lui, avem în momentul de față angajații de la Radiologie. În funcție de evoluția cererii, vom mai angaja dacă este necesar”, precizează directorul SML.

Aparatul RMN va fi amplasat în cadrul compartimentului de imagistică, acolo unde este și computerul tomograf.