Rezidențiat 2018 – un singur post disponibil în județul Timiș

Peste 8.400 de absolvenți ai universităților de medicină, medicină dentară și farmacie din țară s-au înscris anul acesta la concursul de rezidențiat. La centrul universitar din Timișoara vor susține examenul 1.129 de candidați dintre care peste 900 s-au înscris la specializarea Medicină.

La nivel național au fost scoase la concurs circa de 5.400 de locuri, iar 274 de viitori medici vor prinde și post. În județul Timiș există doar un post disponibil, la Spitalul de Psihiatrie Gătaia. În ceea ce privește locurile la nivel național, cele mai multe au fost alocate pe specializarea medicină de familie – 223, urmată de medicină internă – 211 și medicină de urgență – 194.


La centrul universitar din Timișoara, cele mai multe locuri sunt disponibile la specializările Pediatrie, Anestezie și Terapie Intensivă, Psihiatrie și Cardiologie. Cei peste 900 de înscriși la Medicină vor concura pe 499 de locuri. Pentru cei 178 de candidați înscriși la Medicină Dentară sunt disponibile, la centrul din Timișoara, 58 de locuri și 30 pentru domeniul Farmacie.

Examenul de rezidențiat va avea loc în 18 noiembrie în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Ocuparea locurilor și posturilor se face în funcție de numărul acestora din fiecare centru universitar și în ordinea punctajului de promovare obţinut.