Războiul dintre Agroland Timișoara și Federația Română de Volei continuă. Președintele echipei aduce acuzații noi

Conducerea clubului de volei feminin UVT Agroland Timișoara a lansat o nouă serie de atacuri dure către Federația Română de Volei referitoare la subiectul suspendării antrenorului Bogdan Paul. Finanțatorul și președintele Horia Cardoș acuză că forul condus de Gheorghe Vișan a amânat judecarea în instanțele civile a sancțiunii antrenorului pentru că gruparea timișoreană are două meciuri tari în campionat.

Bogdan Paul a primit la începutul acestui sezon cea mai lungă suspendare din istoria voleiului românesc, opt luni, adică practic tot sezonul 2018-2019, pentru comportament nesportiv. Comisia de apel din federație a menținut sancțiunea, iar antrenorul, nu clubul, a deschis un proces în instanță pentru a-și anula sancțiunea sportivă „în civil”. Paul a cerut ca speța să se judece cu ordonanță președințială cât mai rapid, adică în 2 noiembrie. Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece s-a dat termen în 16 noiembrie.


Horia Cardoș (foto) acuză Federația că a invocat competența Judecătoriei Sectorului 2 în această speță pentru ca Paul să rămână suspendat și la două meciuri dificile de campionat. „Federația Română de Volei face tot ce este posibil pentru a pune piedici clubului nostru și recurge la tertipuri care nu îi fac cinste. Antrenorul Bogdan Paul este obligat să aștepte încă două săptămâni decizia instanței în dosarul în care solicită suspendarea hotărârii Comisiei de Apel din 21 august 2018. Am așteptat cu optimism ziua de vineri, 2 noiembrie, în speranța că Bogdan Paul va obține, prin ordonanță președințială, ridicarea suspendării abuzive de 8 luni. Din păcate, a fost fixat un nou termen la data de 16 noiembrie. Federația Română de Volei a considerat că este potrivit să pună la îndoială competența generală a Judecătoriei Sectorului 2 București în această speță. Excepția formulată de apărarea Federației Română de Volei, partea pârâtă, a fost respinsă ca neîntemeiată, iar teoretic acest lucru ne este favorabil. Practic, antrenorul nostru nu va conduce echipa nici la următoarele două meciuri, după ce a fost privat de acest drept deja la trei jocuri. Coincidență sau nu, urmează două dueluri extrem de importante pentru formația noastră, la Târgoviște și la Bacău. Măcar parțial, FRV a obținut ce a urmărit”, spune Cardoș într-un comunicat postat pe site-ul clubului.

La meciurile de acasă, Bogdan Paul nu a ocupat locul pe bancă, deoarece suspendarea nu îi permite acest lucru. A stat în schimb la masa statisticienilor, adică în spatele terenului de volei. În deplasarea din Cupa României, pe terenul lui Dinamo, Horia Cardoș susține că observatorul meciului i-a cerut lui Paul să plece cât mai departe, cu un „gest de joasă speță”. „Șicanele au început încă de miercuri, 31 octombrie, la meciul de Cupa României, cu Dinamo, când domnul Angeluș Cotoanță și-a depășit atribuțiile de observator. Oficialul care trebuie să aibă o conduită demnă și responsabilă a făcut circ și i-a cerut antrenorului Bogdan Paul să se îndepărteze cât mai mult posibil de zona de control. Acest gest de joasă speță și, repet, în afara regulamentului, a avut loc chiar înainte de startul meciului, când jucătoarele celor două echipe erau deja pe teren. Nu înțeleg de ce antrenorului nostru nu i-a fost solicitat acest lucru în momentul în care a început încălzirea oficială”, se mai arată în comunicatul semnat de Cardoș.

Sursa foto: volei-timisoara.ro