După 1989, cei care au ieșit în stradă ca să apere drepturile românilor au apreciat că este oportun să pună și bazele primei asociații de revoluționari. Ideea a pornit de la un grup modest de 50 de persoane, pentru ca în 2012, numărul membrilor să depășească 560. În aceste zile, revoluționarii pun la bătaie un plan ca să iasă, din nou, în stradă pentru proteste.
Primul ONG de acest profil din Caraș-Severin a fost Asociația Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989. Liderul ALRD, Dumitru Alexa, subliniază faptul că problemele cu care revoluţionarii se confruntă au existat imediat după 1989, iar acestea nu s-au încheiat. “Am detestat şi deyaprobat ntotdeauna modul în care ne-a tratat clasa politică. Îmi amintesc că din 1991 am ieşit în stradă. Niciun moment nu am stat departe de tensiunile sociale prin care a trecut România. În 1994, am participat la marele miting din Reşiţa, am protestat împotriva modului în care a fost guvernată ţara în perioada în care Emil Constantinescu a fost preşedinte şi nu am ezitat să ieşim în stradă în anul 2012, când aproape 100 de zile am cerut schimbarea Guvernului Boc, lucru care până la urmă s-a şi întâmplat”, a spus Dumitru Alexa.
Dezamăgiţi de clasa politică, revoluţionarii sunt hotărâţi ca la alegerile din acest an să nu mai semneze vreun protocol cu partidele politice. “Ne-au minţit toţi liderii politici, fie că au fost la putere, fie că au fost în opoziţie. Ne-am învăţat lecţia. Acum, din 2012, România este singurul stat din lume care a avut o Revoluţie fără revoluţionari. Indemnizaţia care ni se alocă este zero”, a subliniat preşedintele ALRD Caraş-Severin. Primul mititng a fost stabilit pe data de 04 mai.