Cod galben de furtună

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de astăzi, ora 12.00, până mâine dimineaţă la ora 09.00.

În tot acest interval  sunt aşteptate ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, în unele zone, căderi de grindină.

Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru patrat, iar în zonele de deal şi de munte vor trece de 40 de litri pe metrul pătrat. Printre râurile şi sectoarele care pot înregistra creşteri de debite ce pot să ducă la depăşirea cotelor de atenţie se numără şi Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna. Astfel, hidrologii recomandă autorităţilor locale să urmărească atent evoluţia fenomenelor pentru a putea fi operative în eventualele intervenţii.

Amenzi pentru rigole și șanțuri înfundate
Până de sărbătorile pascale, oficialii de la ape au verificat și modul în care primăriile din Caraș-Severin s-au pregătit pentru sezonul ploios. Astfel că, s-a ales cu amendă Primăria Goruia, iar cea de la Ciuchici cu un avertisment. Primarii din ambele localități au fost trași de mânecă pentru că nu au curățat șanțurile și rigolele.