Revoluționarii cărăşeni pleacă la Timișoara

200 de revoluționari pleacă în câteva ore la Timișoara, ca să protesteze împotriva deciziei Guvernului de a le suspenda indemnizația din 2012. Oamenii amenință că vor ataca sediile de partid din județ, dacă nu se renunță la această intenție. Într-un cuvânt, ceea ce ar fi trebuit să fie un moment solemn pentru români, Revoluția din Decembrie 89, s-a transformat într-o mascaradă de proastă calitate, la 22 de ani de la consumarea evenimentelor.

Revoluționarii sunt hotărâți să plece astăzi în orașul de pe Timiș și Sebeș, ca să își strige supărarea în stradă. „Vor să ne suspende drepturile. Legea 410 a fost băgată în dezbatere, fără ca parlamentarii să știe despre ce este vorba. La Timișoara, opt sunt în greva foamei, iar numărul lor va crește”, a spus Dumitru Alexa, președintele ALRD Caraș-Severin. Indemnizație primesc doar cei ale căror venituri nu depășesc un salariu mediu brut, astfel că revoluționarii nu înțeleg de ce s-a recurs la această măsură. Ei spun că ar fi fost dispuși să negocieze o tăiere a drepturilor care li s-au acordat. „Dacă nu reglementează lucrurile, facem ce am făcut și în 1989, încă o Revoluție”, a adăugat Dumitru Alexa.

„Având în vedere un drept conferit legal și un venit garantat, 90% dintre noi ne-am împrumutat la bănci pentru achiziționarea unei locuințe și a unor bunuri materiale necesare pentru susținerea copiilor. Împrumuturile nu le vom mai putea achita și riscăm să ne trezim din nou în stradă”, spune și I. D. Cucu, vicepreședintele Asociației Tinerilor Revoluționari. „Ni s-a mai tăiat din drepturi și până acum, dar decizia de a nu mai primi deloc indemnizația este radicală. Situația este gravă”, spune revoluționarul Ioan Beg. În cazul în care solicitările revoluționarilor nu sunt ascultate, acțiunile de protest vor lua amploare și se vor extinde și la Reșița, chiar în zilele în care ar trebui comemorată Revoluția din Decembrie 1989.

 

 

Comments

  1. SFANTU ASTEPTATI says:

    Mai astia inca nu au rusine sa tot cear ce nu li-se cuvine?Trebuie lasati in plata lor ca ori cum ei nu sunt constienti de pierderea de timp si poluarea fonica care o fac.

  2. Mitu says:

    Cunosc multi “revolutionari” care au primit in ultimii doi ani certificatele de revolutionari.In timpul revolutiei nu au fost nici macar in scara blocului!!(au stat inchis in casa)!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/