Revoluționarii au “deturnat” discuțiile

Discuțiile de la masa rotundă pe care au organizat-o astăzi membrii Coaliției 52 au fost deturnate de revoluționari, care au dezaprobat tot ceea ce s-a discutat în plen. Punctul culminat al dezbaterii a fost când Mihai Orbulescu l-a invitat afară pe organizatorul Marian Apostol, care să își măsoare puterea în mușchi. Discuțiile continuă.

Dezbaterea de la masa rotundă de astăzi a degenerat într-o acțiune care s-a îndepărtat de la subiectul discutat inițial. Revoluționarii care au fost prezenți la acțiune l-au acuzat pe membrul Coaliției 52, Marian Apostol, că nu ar fi un adevărat reprezentant al societății civile, așa cum se erijează acesta. “Apostol s-a vândut. Nu reprezintă pe nimeni. Și-a făcut vacanța în Caraibe pe banii sindicatului, iar ceilalți membri sunt săraci lipiți. Ceea ce se întâmplă aici este o mascaradă și îi cer să o facă pe propria răspundere, să nu spună că este reprezentantul societății civile”, a declarat în jurul orei 12.00, Mihai Orbulescu. De aceeași părere ca și acesta este și președintele ALRD, Dumitru Alexa, care alături de Orbulescu a bruiat introducerea pe care Marian Apostol a încercat să o facă.

Marian Apostol a încercat și el să calmeze spiritele și le-a explicat celor prezenți faptul că a ieșit să strige în stradă și că o va mai face dacă este cazul. “Nu am nimic de ascuns. Știu să urlu și de 20 de ani fac asta. Vă rog să fiți civilizați și să repectați regulamentul acestei mese rotunde”, a spus membrul Coaliției 52, vizibil iritat de atitudinea revoluționarilor care au transformat întâlnirea într-o mascaradă de clasa întâi.

La intervenția președintelui Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, spiritele s-au mai calmat în sală, cel puțin la începutul acțiunii. “Este un exercițiu democratic ceea ce se întâmplă aici și este foarte bine că are loc la Reșița. Nu cred că cineva de aici ar putea să dezaprobe propunerile pe care le au membrii Coaliției. Toate amendamentele care sunt aduse Legii, sunt deja prevăzute în Regulamentul de Funcționare al Consiliului Județean Caraș-Severin, astfel că toți parlamentarii PD-L vor fi de acord cu ele”, a spus președintele forului județean. Prim-vicepreședintele PD-L crede că, de fapt, revoluționarii sunt supărați că li s-au tăiat indemnizațiile.

În ceea ce îi privește pe parlamentarii de Caraș-Severin invitați să ia parte la acțiune, doar doi au spus “prezent”: Valentin Rusu, PD-L, și Ioan Tabugan, care reprezintă UNPR.

Revenim cu amănunte despre amendamentele care i s-au adus legii!