Revoltător! Șase vatmani au refuzat urcarea în tramvai a unui timișorean în scaun rulant

tramvai blocat

Situație revoltătoare la Timișoara! Unui bărbat aflat în scaun rulant i-a fost refuzată urcarea în tramvai de către șase vatmani, care au invocat tot felul de motive. Primarul Dominic Fritz a solicitat o anchetă la Societatea de Transport Public Timișoara, după acest incident.

Bătaie de joc la adresa unui bărbat aflat în scaun rulant. Asociația Ceva de Spus din Timișoara, care militează pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, a semnalat faptul că, miercuri seara, bărbatul nu a putut să urce în niciunul dintre cele șase tramvaie care au circulat dinspre Piața Traian spre Piața Libertății. Asta după ce vatmanii au invocat tot felul de motive, astfel încât timișoreanului în scaun rulant să nu-i fie permis accesul în tramvaie.

Este absolut inadmisibil ca între orele 20.00 și 20.47 toate tramvaiele (șase bucăți) care au circulat dinspre Piața Traian spre Piața Libertății să refuze urcarea colegului nostru, Vasile Adrian în tramvai, pe diferite motive. Cel mai des invocat fiind faptul că nu funcționează liftul. Al 7-lea era deja plecat din stație, când un coleg i-a blocat calea cu microbuzul asociației și nu a plecat până nu l-au urcat pe Adi. Știm, în Ucraina e război și lucrurile acestea par mărunte, dar este revoltător ca în 2022 oameni în scaune rulante să fie lăsați pe drumuri să se descurce, în condițiile în care toate tramvaiele Armonia sunt dotate cu lifturi”, a transmis Asociația Ceva de Spus.

Reprezentanții ONG-ului timișorean au mai anunțat faptul că în cursul zilei de joi va fi depusă o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, prin care vor fi reclamați vatmanii și Societatea de Transport Public Timișoara.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Pe de altă parte, Dominic Fritz s-a arătat revoltat de această situație, astfel că a precizat că a solicitat o anchetă la nivelul Societății de Transport Public Timișoara. „I-am cerut o anchetă domnului director. E inadmisibil”, a afirmat primarul Timișoarei.

 

banner maxagro