Gunoaiele pe care nu reuşesc să le măture valurile Dunării, lăsate în urmă de cei care „preţuiesc” fascinanta Clisură, sunt puse în spatele administratorilor ariei protejate.
Petrecerea unui weekend liniștit lângă Dunăre, la un grătar cu prietenii sau la o partidă de pescuit (exceptând perioadele de prohibiție) este idealul oricărui om care, în viața de zi cu zi, cu greu face față provocărilor și aglomerației din marile orașe. Deși zona Clisurii Dunării se clasează în topul preferințelor turiștilor din toate colțurile țării, în momentul actual, tabloul mirific este îmbrăcat în nuanțe de gri! Și asta pentru că omul, în loc să sfințească locul și să aprecieze frumusețile naturii, uită sau se preface că a uitat atât de spiritul civic, cât și de cei 7 ani de acasă, lăsând maldăre de gunoaie în jurul lui.
Sticle de plastic, conserve de bere, ambalaje de la fel și fel de preparate tronează impozante în fața bătrânului fluviu, Dunărea, în imediata apropiere a tronsonului de drum DN 57, drum care străbate cele două localități în care se află miezul problemei: Coronini și Sichevița. În momentul actual, în Clisură, vizitatorii se văd nevoiți să facă slalom printre gunoaiele lăsate de cei care au trecut în zonă înaintea lor. Și chiar dacă peisajul actual este unul care lasă de dorit, totuși, făptașii au și câteva alibiuri plauzibile: în zonă, deși ar fi o normalitate, încă nu sunt locuri special amenajate pentru pescuit și nici coșuri de gunoi, unde, după fiecare ieșire în aer liber, oamenii să-și poată arunca sacii de gunoi într-un singur loc.
Situația anormală din zona Clisurii Dunării a ajuns repede la urechile Gărzii de Mediu Caraș-Severin! În consecință, comisarul-șef Maria Senina Dreve a declarat pentru expressdebanat.ro: „În urma sesizărilor pe care le-am primit cu privire la această problemă, în perioada imediat următoare, administratorii Drumului Național 57, cei ai Parcului Natural Porțile de Fier, precum și cei ai Apelor Române se vor ocupa de acțiunile de salubrizare în zona respectivă”.