Mocioalcă a refuzat Parlamentul European! Pe Vela și Jivan i-ar ajuta mai mult să tacă deștept!

untitled design set 970x90 px

Secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă, a declinat oferta lui Victor Ponta! A preferat să rămână unul din ghimpii din coasta lui Liviu Dragnea!

Fostul lider social-democrat anunțase la un moment dat că toți „greii” din Pro România se vor afla pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Pe parcurs însă strategia s-a schimbat. Mocioalcă și alți câțiva au renunțat la candidatura pentru Parlamentul European și asta pentru că e nevoie de o opoziție puternică în țară față de politica PSD-ALDE. „Victor Ponta chiar a vrut să mă pună pe lista de europarlamentare. Ideea mea, după ce am determinat mai mulți colegi parlamentari să vină la Pro Romania, a fost să nu mai plec la Bruxelles. Am decis alături de Victor Ponta și de ceilalți colegi să continuăm bătălia politică aici. Parcă nu îmi stătea bine mie, cel care am adus mulți colegi în Pro România, să le spun: «Băieți, eu v-am adus în Pro România, voi stați aici că eu plec la Bruxelles și mă întorc peste cinci ani». Atunci ideea mea a fost ca niciunul din colegii parlamentari care am venit în Pro România să nu mergem la Bruxelles. Nu sunt decât doi în cei 33 de candidați, doi parlamentari care au demisiile la mine la birou”, a declarat Mocioalcă într-un interviu pentru expressdebanat.ro.

Deputatul cărășean a răspuns totodată și celor care au comentat ironic absența sa de pe lista Pro România și au făcut în schimb un mare succes din candidaturile altor politicieni cărășeni la scrutinul din 26 mai. „A fost decizia mea politică de a rămâne aici, în țară, la București și în Caraș-Severin. Să nu fim penibili, când ești pe locul 20 sau pe locul 40 nu poți să faci nicio victorie din chestia asta și cred că i-ar ajuta mai mult să tacă deștept decât să facă astfel de afirmații în care nu mai crede nimeni”, a comentat secretarul general Pro România.