Avram Iancu, în vizită la Casa Alex: „După ani am rămas parteneri și am ajuns până la capătul lumii împreună!”

explo 1000x200

Bibliotecarul Avram Iancu le-a demonstrat tuturor, prin intermediul expedițiilor efectuate, că nimic nu este imposibil! Eroul român nu a uitat nici cine sunt persoanele care l-au susținut în toate aceste demersuri, iar cea mai recentă vizită, în semn de mulțumire, a fost chiar la familia Torma, sponsorul care îi este alături încă din anul 2017.

Dorința de fier de a regăsi numele României înscris în doborârea anumitor recorduri a fost cea care a stat la baza succesului lui Avram Iancu încă din anul 2016, moment în care hunedoreanul a dat startul aventurilor caracterizate a fi nu doar riscante, ci și cu multe grade scăzute în termometre. În ultimii trei ani, petroșăneanul se poate lăuda cu următoarele reușite:
– traversarea Canalului Mânecii (august 2016), în doar 18 ore, având la-ndemână doar slip și cască;
– primul om care reușește să parcurgă Dunărea înot de la Izvoare până la vărsare (2.860 de km în 89 de zile), fără costum de neopren, în 2017;
– străbaterea, în 60 de zile, a Mării Negre de la Sulina la Istanbul, record mondial pe care înotătorul l-a dedicat Centenarului Marii Uniri;
– obținerea locului al treilea în cadrul ultramaratonului „6633 Arctic Ultra”, din cei 15 concurenți care au luat startul competiției în acest an.

În urmă cu două săptămâni, la Casa Alex din Oravița antreprenorul cărășean Alexandru Torma primea, cu multă bucurie, vizita bibliotecarului din Petroșani și a familiei sale. Inițiativa întrevederii i-a aparținut lui Avram Iancu, hunedoreanul mulțumindu-i sponsorului său pentru întreaga susținere de care a dat dovadă în ultimii doi ani, inclusiv pentru cadoul primit din partea Casei Alex – o centrală – cu care Iancu urma să-și facă încălzirea înainte de expediția de la Cercul Polar. Cu ocazia vizitei de la Oravița, înotătorul i-a înmânat omului de afaceri câteva trofee înrămate pe care a reușit să le obțină datorită muncii în echipă. Despre revederea cu omul care a adus imaginea României pe cele mai înalte culmi, Alexandru Torma povestește pentru expressdebanat.ro: „Mă bucur că am primit, din nou, vizita prietenului nostru drag, Avram Iancu. Îmi aduc aminte, cu bucurie, de prima noastră întâlnire din Moldova Nouă, din 15 august 2017, când l-am așteptat, cu nerăbdare, să pășească pe pământ românesc, după un drum lung, înotând Dunărea de la izvoare. Emoțiile au fost mari și pentru noi, și pentru el, reușind din acel moment să legăm o prietenie care sper să dureze cât mai mult timp. Din acel moment, l-am sprijinit cu plăcere în toate încercările și experiențele prin care a trecut. Am fost alături de el când a înotat Dunărea de la izvoare până la varsarea în Marea Neagră, am fost lângă el la traversarea Mării Negre până la Istanbul și l-am sprijinit, cu drag, și în ultima lui încercare, Maratonul 6633 Arctic Ultra”.

Dunărea – liantul dintre înotătorul Avram Iancu și firma Auto Alex

tmc 640

În 2017, bibliotecarul din Petroșani își propunea să scrie istorie, traversând fluviul Dunărea de la izvoare și până la vărsare, fără costum de neopren. Apriga dorință și perseverența nu doar că l-au transformat în primul om care doboară acest record cu mâinile goale, cum se spune, ci, datorită acestor elemente, Avram Iancu a reușit să lege prietenii solide care dăinuie și astăzi. Cum descrie hunedoreanul începutul prieteniei dintre el și familia Torma? „În 2017, mi-am propus să fac ce niciun pământean nu a făcut și anume: parcurgerea înot a întregului curs al bătrânului fluviu, Dunărea, de la izvoare și până la vărsare, fără costum de neopren. Este un proiect uriaș din toate punctele de vedere. Mie mi-a plăcut să-i spun că este un proiect cât un continent, căci așa este. Străbate 10 țări și 4 capitale și, fiind un proiect atât de uriaș, bineînțeles că și costurile erau uriașe, ceea ce m-a determinat să găsesc parteneri care să mă susțină în acest demers. Unul dintre partenerii care a apreciat foarte mult proiectul și care l-a-mbrățișat din prima a fost Auto Alex. Mă bucur că a făcut lucrul acesta pentru că, împreună, am reușit să ducem la capăt un proiect de care foarte mulți români au fost mândri. Am primit pe pagina mea de Facebook foarte multe mesaje prin care românii își exprimau bucuria pentru gestul meu. În privința liantului dintre mine și firma Auto Alex, Dunărea este cel mai potrivit cuvânt. Sediul firmei Auto Alex fiind foarte aproape de malul Dunării, a fost foarte ușor să ne găsim. Mă bucur nespus de mult că și după ani am rămas parteneri și am ajuns chiar și până la capătul lumii împreună”.

Referitor la ce-nseamnă pentru firma Auto Alex posibilitatea de a susține un om care luptă pentru imaginea României, omul de afaceri de la malul Dunării, Alexandru Torma, punctează: „Am încercat, prin intermediul firmei noastre, mai ales prin Casa Alex, să-l sprijinim pe Avram Iancu în aceste experiențe speciale prin care a trecut. E greu să-nțelegi cât de obositoare pot fi aceste încercări prin care a trecut el până nu le auzi povestite de el. De-abia atunci înțelegi ce-nseamnă, cu adevărat, efortul, munca și sacrificiul de care a dat dovadă Avram Iancu pentru a putea să ducă, cu bine, până la capăt aceste încercări. Pentru noi, el este adevăratul erou român, un om care și-a depășit condiția și limitele și care a dus mândru steagul României prin toate colțurile lumii”.

Cu privire la ce-ar trebui să învățăm noi, românii, din exemplul lui Avram Iancu, antreprenorul din Moldova Nouă sfătuiește: „Noi, românii, ar trebui să fim mai atenți la modelele pe care le urmăm în viață. Să ne întoarcem privirea către oameni ca el, oameni care pot fi un exemplu pentru generațiile care vin. El este un patriot, un om care-și iubește țara, un om care este mândru de ceea ce ne oferă aceste minunante meleaguri. Este un optimist, un om mic, cu suflet mare. Exemplul lui ne-nvață să fim mai umili, să încercăm să ne depășim condiția, să credem, cu adevărat, că nimic nu este imposibil! Eu sunt mândru că pot fi prieten cu un român adevărat, un patriot care-și iubește țara mai presus de orice”.