Revoltă într-o comună din Timiș după schimbarea viceprimarului. Oamenii au ieșit în fața primăriei

revolta 2
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat la Uivar, în fața primăriei, după ce majoritatea consilierilor locali au decis, prin vot, schimbarea viceprimarului PNL Augustin Federiga. Oamenii sunt revoltați și dezamăgiți și au decis să strângă semnături pentru menținerea în funcție a viceprimarului și demiterea primarului Bogdan Săvulescu (PMP).

Liberalii susțin că nu cunosc motivele pentru care s-a votat schimbarea viceprimarului Augustin Federiga. După alegerile locale din 2020, Federiga a obținut această poziție în urma încheierii unei alianțe PMP-PNL.

„Am fost înștiințați de această inițiativă în urmă cu două zile, iar la ședința de astăzi, unde considerăm că nu au fost explicate într-o formă foarte coerentă și deschisă motivele care stau la baza demiterii, am considerat că trebuie să luăm inițiativă în cadrul consiliului. Am cerut să mi se dea explicații mai concrete și ferme pentru că nouă nu ni s-a adus la cunoștință în ședințele anterioare că ar fi o problemă care îl vizează pe viceprimarul PNL, iar cei din noua majoritate au spus că nu sunt obligați să ne explice. Am făcut un live, iar în urma lui au ieșit foarte mulți cetățeni în stradă, în fața primăriei, unde și-au arătat nemulțumirea vizavi de demiterea viceprimarului.”, a declarat consilierul local PNL Ioan Vasian.

revolta 1

Vasian mai spune și că oamenii au strâns semnături pentru anularea ședinței de consiliu în care s-a aprobat revocarea viceprimarului PNL,  fie repunerea lui în funcție, dar și că „au fost foarte multe voci prin care s-a cerut chiar și întocmirea listei în vederea inițierii unui referendum în care să se ceară demiterea primarului”.

promovare banner maxagro

Primarul localității spune că nu el este cel care a inițiat revocarea viceprimarului PNL.

„A fost o ședință de consiliu, la inițiativa consilierilor, un proiect depus pentru demiterea viceprimarului. Au fost 9 voturi pentru demiterea viceprimarului. Eu nu pot să îl susțin, eu sunt în calitate de spectator în treaba asta. Eu nu pot să îmi spun părerea, pentru că eu sunt subordonat consilierilor.”, a declarat Bogdan Săvulescu.

Întrebat ce i-au reproșat consilierii viceprimarului Federiga, primarul a spus că: nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile cum și-ar fi dorit ei și pierderea majorității. „Pot să strângă semnături pentru demiterea mea, nu e nicio problemă. Nu e proiectul meu, nu au cu ce să mă acuze pe mine. Dacă veneam eu cu inițiativa asta, aveau toate motivele. Dar așa nu au niciun motiv să mă acuze pe mine de demiterea viceprimarului. Am colaborat cu el… nu era chiar bună înțelegere între noi.”, a explicat Săvulescu.

Consiliul Local Uivar are 13 membri: 3 Pro România, 2 PSD, 1 UDMR, 4 PMP și 3 PNL. Majoritatea este acum susținută de 9 dintre aceștia: câte unul de la PSD și UDMR, 3 de la Pro România și 4 de la PMP, partidul care l-a susținut în funcție și pe primarul Săvulescu.

publicitate tmc 640