De 3 ori mai mulți bani pentru bugetul participativ, la CJT. Timișenii, consultați cu privire la regulament

cjt

Lansat în premieră anul trecut, programul de bugetare participativă al Consiliul Județean Timiș a ajuns la o nouă ediție. Pentru 2022, CJT a alocat un buget triplu, de 3 milioane lei.

Bugetul participativ încurajează cetățenii să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității lor. Consiliul Județean Timiș alocă banii în cadrul bugetului anual, cetățenii vin cu propuneri de dezvoltare a județului, iar după validarea lor de către o comisie, tot cetățenii vor decide, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de către instituție.

Regulamentul poate fi consultat pe pagina de internet a Consiliului Județean Timiș AICI. Toți cei interesați pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii, cu valoare de recomandare, la Registratura generală a CJT sau prin email, la adresa cornelia.paraipan@cjtimis.ro, până în 07 martie, în atenția doamnei Coadă Cornelia-Mihaela – responsabil pentru relația cu societatea civilă în aplicarea prevederilor Legii nr. 52/2003.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Conform propunerii de regulament, anul acesta, proiectele depuse trebuie să se încadreze în domenii precum educație, sănătate, servicii sociale, mediu/protecția animalelor/ecologizare, urbanism și arhitectură, turism, infrastructură de stimulare a economiei și afacerilor, infrastructură IT și de telecomunicații. Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere pentru fiecare dintre domeniile de mai sus. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute.

În paralel, merg înainte și proiectele de pe bugetul participativ din 2021, fiind cuprinse în lista de investiții din acest an. În ceea ce privește pista de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata (cu o finanțare de 500.000 lei), a fost aprobat un contract de asociere cu Primăria Dumbrăvița. Procedura de achiziție publică privind atribuirea contractului de execuție lucrări va fi inițiată, monitorizată și finalizată de CJT. Pe lângă pista de biciclete, anul trecut au primit finanțare alte două proiecte, Orășelul Siguranței – MINI – LUG (432.000 lei) și stații de mijloc de transport în comuna Foeni și satele aparținătoare, Foeni și Cruceni (50.000 lei).

banner 970 x 250