„Pantofii Roșii” sau despre vanitate egocentrism și aparențe, ca obsesia zilelor noastre. Spectacolul de Teatru Pantofii roșii reia reprezentațiile la Teatrul Merlin din Timișoara

merlin
po 1000x100px (3)

Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara anunță spectacolul „Pantofii Roșii”, într-o nouă distribuție : Patricia Gavril, Magyari Etelka, Cristian Bratoiu, Mădălina Ghițescu-Petre, Raul Lăzărescu, Lucian Matei, Laurențiu Pleșa.

Spectacolul de teatru-dans „Pantofii roșii” programat în data de 3.03.2022 și în 4.03.2022, începând cu ora 18.00, dorește să atragă atenția asupra unei probleme reale cu care se confruntă generația actuală, asupra vanității și egocentrismului, asupra unei societăți obsedate de aparențe care i-a acaparat pe copiii din ziua de astăzi.  Regia și coregrafia spectacolului este semnată de BACZO TUNDE, un spectacol pe texte de Geanina Jinaru- Dobos, decor Attila BAJKO, ce va avea loc la Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara, Bd. Regele Carol I nr.3.

Povestea „Pantofii Roșii” este una mai controversată, ieșind din tipar, cu un final fericit, însă înțeles într-o altă cheie. Opera prezintă soarta grea a unei copile pe nume Karen; vara mergea desculță, iar iarna purta o pereche de saboți grei şi uzați. O bătrână de meserie cizmăriţă își face milă de micuță şi-i oferă o pereche de încălțări din pânză roșie care se dovedește a-i schimba viața.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În anul 2018 spectacolul de teatru „Pantofii Roșii” a câștigat, în cadrul ediției a XIV-a a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, premiul pentru costume, realizate de către Cristina Milea. Aceasta a mai fost premiată, de asemenea, la categoria cea mai bună scenografie, în cadrul celei de-a 28-a ediție a Galei Premiilor UNITER.
Durata spectacolului este de 1 oră și 20 de minute iar vârsta care se recomandă pentru participarea la acest eveniment este de minim 15 ani.

În prezent, Teatrul „Merlin“ are un program repertorial variat ce cuprinde peste 30 de spectacole care se adresează copiilor și tinerilor. Proiectele artistice și educative, din ce în ce mai numeroase, au drept scop crearea unui centru de interes cultural capabil să reunească întreaga familie și să reflecte multiculturalitatea zonei, dar și deschiderea spre noile tendințe avangardiste.

Originalitatea, imaginația, dinamismul, valorificarea noilor mijloace de exprimare teatrală, dar și profesionalismul actorilor fac ca Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin“ să merite aprecierea celor 20.000 de spectatori care ne urmăresc, anual, în peste 200 de spectacole.

whatsapp image 2022 02 25 at 15.13.21

banner 970 x 250