FOTO. Revoltă în rândul taximetriștilor din Timișoara. Zeci de mașini le-au fost distruse în ultimele zile

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24
Taximetriștii din Asociația Banat Taxi trag un semnal de alarmă după ce zeci de mașini le-au fost călcate de hoți și distruse, în ultimele zile, în Timișoara. Pagubele sunt imense, spun ei. Polițiștii cercetează cazul. 
Cei din asociație susțin că în ultimele zile au fost sparte „de către o grupare de hoți sau răufăcători” peste 50 de mașini, doar în Timișoara.
Răzvan este unul dintre taximetriștii care s-a ales cu două mașini distruse, într-o singură noapte, în Calea Aradului.
„Prima dată au spart taxiul parcat în fața garajului, sub lumină. Au luat bani, două-trei sute de lei și o cheie pe care o aveam în cotieră. Cheia era de la o altă mașină care se afla la vreo 30 de metri distanță de cea pe care au spart-o. Au deblocat cea de-a doua mașină și au plecat cu ea. Au furat-o la propriu. Au umblat cu ea vreo 15 ore și au distrus-o. Nu există element care să nu fie rupt: parbrizul e spart, trapa ruptă, oglinzile smulse”, a povestit Răzvan pentru expressdebanat.ro.
Bărbatul spune că întâmplător și-a lăsat cheia în taxi, așa că nu are vreo bănuială că hoții ar fi acționat „la pont”.
„După ce am constatat că mașina mi-a fost spartă am sunat la 112. Apoi am văzut că cealaltă mașină e furată. S-a dat alerta, am dat și prin stație. În 20 de minute s-a făcut localizarea undeva în Calea Șagului. Mașina era în mers, iar în ea erau patru indivizi. Doi au reușit să fugă, ceilalți au dat să fugă, dar, în spate, cablul de la mânerul de deschidere era rupt și nu au reușit. Cei doi care au rămas în mașină au fost audiați, iar după două ore le-au dat drumul. Am înțeles că sunt minori. Lăsăm autoritățile să își facă treaba, doar că între timp s-au spart și alte mașini”, a mai spus Răzvan.
Potrivit IPJ Timiș, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și tentativă la furt calificat. Polițiștii fac în continuare verificări pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere.
Mașinile care au fost sparte se aflau în mai multe zone din oraș: Calea Girocului, Calea Aradului, Șagului sau Take Ionescu.
Printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, taximetriștii fac un apel către toți cei care ar putea avea informații care le pot fi de folos să îi contacteze. „În ultimele zile trăim un fenomen de neconceput. Peste 50 de mașini au fost sparte de către o grupare de hoți sau răufăcători. Asociația Banat Taxi va convoca o întâlnire de urgență a tuturor membrilor activi și inactivi pentru a putea pune la cale o strategie de a ajuta autoritățile în demersurile care le au pentru a-i prinde pe făptași”, spun aceștia.
Asociația numără 300 de membri în Timișoara.
1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/