REVOLTĂ. „Bogdan Gigină a murit din cauza obedienței șefilor din Poliția Română! Politicienii îl fac scăpat de răspundere pe Gabriel Oprea!”

Polițiștii din Caraș-Severin acuză în termeni duri capii Poliției Române și politicienii care au împiedicat justiția în cazul fostului ministru de interne, acuzat de ucidere din culpă. Prin vocea liderului SNAP Caraș-Severin, oamenii legii spun că nu au nevoie de grade de ofițeri post-mortem și nici ca numele lor să fie trecut pe vreo placă a eroilor!

Gigi Terfăloagă, liderul filialei județene a Sindicatului Național al Agenților de Poliție, i-a invitat pe toți oamenii legii utilizatori ai rețelei de socializare Facebook să posteze la poza de profil imaginea fostului lor coleg, Bogdan Gigină, care și-a pierdut viața într-o groapă nesemnalizată în timp ce deschidea coloana oficială a fostului ministru de interne Gabriel Oprea. Suntem solidari cu colegul nostru, Bogdan Gigină! Agentul de poliție Bogdan Gigină, care, din cauza obedienței, lipsei de verticalitate, dar și a fugii de răspundere a șefilor din Poliția Română, a sfârșit, într-un accident rutier, în timpul în care ducea la îndeplinire ordinele nelegale primite de la superiori și tot în timp ce îi deschidea drumul fostului ministru de interne, Gabriel Oprea. Cazul său a avut un răsunet puternic datorită oamenilor care s-au implicat, dar și datorită presei și televiziunilor care au publicat situația tragică. Deși a trecut aproape un an de zile de la momentul morții colegului nostru și ancheta este încă în plină desfășurare, revoltător este faptul că în momentul în care procurorii își fac datoria pentru tragerea la răspundere penală a vinovaților pentru moartea polițistului, politicienii, prevalându-se de așa-zisa imunitate parlamentară, îl fac scăpat de răspundere pe principalul actor al acestui tragic scenariu, respectiv fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, a transmis Terfăloagă în numele SNAP Caraș-Severin.

Polițiștii care ies efectiv în stradă, în mijlocul evenimentelor, și care de multe ori primesc ordine aberante și chiar penale de la unii superiori, atrag atenția asupra abuzurilor din sistem și a felului în care sunt tratați. După tragedie, polițistul a primit gradul onorific de subinspector de poliție post mortem. Suntem polițiști, suntem în sprijinul cetățenilor și în slujba statului, dar asta ne dă și nouă dreptul, la fel ca altor oameni, sa ne întoarcem întregi la părinții, soțiile și copiii noștri. De aceea, îi îndemnăm pe toți polițiștii din Caraș-Severin, membri sau nu ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție, să participe la evenimentul de pe această rețea de socializare, dedicat fostului nostru coleg, Bogdan Gigină. car spiritual să fim alături de ceilalți colegi, care au fotografia de profil a colegului nostru. Stimați șefi din Poliția Română, nu avem nevoie de grade de ofițeri post-mortem, nu avem nevoie de înscrierea numelui nostru pe vreo placă a eroilor, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră în problemele cu care ne confruntăm, oricare ar fi ele!”, sunt cuvintele dure ale polițiștilor SNAP.

leader board 728 x 90 px

 

foto: www.secundatv.ro