[FOTO] Curățenie în toată țara într-o singură zi! Și celor mici le pasă!

Ziua de Curățenie Națională pentru școli a fost marcată în această dimineață de elevii instituțiilor de învățământ din Oravița, cu sprijinul Primăriei, în parteneriat cu operatorul zonal de salubritate, S.C. Ecologica SRL.

Elevii școlilor orăvițene au participat în această dimineața la proiectul inițiat de Let`s Do It, Romania, „Dez-Obișnuim România de Deșeuri”, în parteneriat cu Primăria Orașului Oravița. Așadar, peste 100 de elevi de la instituțiile de învățământ din orașul de pe Valea Carașului au participat la acțiuni de ecologizare a zonei școlilor unde învață, dar și intrările din oraș, parcuri și alei pietonale, marcând astfel și Ziua Internațională a Curățeniei, aniversată în 23 septembrie. Coordonatorul acțiunii, Cristina Zainea, împreună cu profesorii de la Școala Gimnazială „Romul Ladea”, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” și Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița au ecologizat zona de la intrare în Oravița dinspre Reșița, Parcul de la Romul Ladea, Parcul Central, Grădina de Tir, precum și zona pietonală din proximitatea fostei autogări. În urma acțiunilor din oraș, au fost adunați peste 100 de saci de gunoi, sacii find ridicați de operatorul zonal S.C. Ecologica SRL. Materialele necesare acestei acțiuni (saci, mănuși) au fost puse la dispoziție de organizatorul acestei acțiuni, Primăria Oravița.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157674210782116″]

leader board 728 x 90 px

Ziua de Curățenie Națională se desfășoară în 2016 pe 24 septembrie, în toate județele țării, pe bază de voluntariat, dar și în Republica Moldova. Let`s do it Romania anticipează că astăzi vor participa peste un milion de voluntari la strângerea deșeurilor. „Avem nevoie de ajutorul tău pentru o țară curată! Hai să facem curățenie în toată țara într-o singură zi!”, este îndemnul celor de la Let`s do it Romania pe site-ul oficial.