Dorian Lupu, rapperul din Reșița cu 4 de DA la X Factor! „Mă prezint GST la mic și vă salut!” [VIDEO]

po 1000x100px (3)

Un reșițean de 25 de ani a reușit să uimească o țară întreagă aseară, atunci când a apărut pe ecrane la emisiunea X Factor. Tânărul a predat tuturor o lecție de dicție, ritm și versuri proprii, bine legate.

Dorian Lupu, tânărul poștaș despre care vorbește cel puțin un oraș întreg de 24 de ore încoace, a făcut senzație în emisiunea X Factor, fiind considerat de jurați cel mai bun rapper. Nu are studii muzicale, a învățat totul singur, dar Carla’s Dreams l-a numit „primul rapper departe de liga amatorilor”. Modul în care a ales să lege rimele și faptul că și-a compus singur niște versuri sincere în care, practic, se prezintă așa cum e, l-au dus pe reșițean în următoarea etapă cu 4 de DA din partea juraților.

YouTube video

Într-un interviu acordat pentru Express de Banat, Dorian explică de unde a plecat pasiunea pentru compunerea versurilor și de ce a ales hip-hopul ca stil muzical. „Eram în generală, aveam cam 7-8 ani și mai scriam versuri, dar erau niște prostii. Dar treaba asta m-a ajutat în viitor să îmi dezvolt metrica, așezarea versurilor, genul de rime. Hip-hopul e stilul care mă reprezintă. Nu mă văd niciodată cântând folk sau altceva. Am crescut pe stradă, mai mult decât în casă. Îmi plăcea să stau în spatele blocului, să mă joc cu băieții. Chiar stăteam cu un prieten la un moment dat și m-a întrebat cum ar fi să îmi ascult propria piesă. Nici nu mi-am imaginat cum ar putea suna prima piesă. Prima melodie s-a născut datorită acelui prieten care mi-a dat un impuls, avea și niște scule acasă, mediocre, dar a fost prima ocazie de a mă auzi înregistrat. Eram neprofesional, dar eram foarte entuziasmat, foarte tare, mă simțeam un fel de Jesus al hip-hopului!”.

YouTube video

Din păcate, încercările sale de a cânta mai des în fața reșițenilor au fost stopate chiar de administrația locală, care de fiecare dată a căutat motive să-l refuze. Asta nu l-a oprit să meargă în capitală pentru orașul în care s-a născut. „M-am dus în primul rând pentru mine și în al doilea rând pentru Reșița. Pentru că Reșița e un oraș de care lumea a cam uitat! Am zis să își mai amintească oamenii de reșițeni, pentru că și reșițenii au ce arăta”, continuă Dorian.

Experiența X Factor – un boom. Emoțiile nu există atunci când cânt!

„Experiența X Factor pentru mine a fost un pas înainte, o experiență nouă, prin care am reușit să descopăr ce înseamnă televiziunea și să mă dezvolt eu ca artist. Am vrut să îmi expun muzica pe plan național, pentru că, pe plan local deja mă zbat de prea mulți ani și nu se întâmplă nimic. O promovare, un pas înainte. Fără X Factor nu aș fi reușit să mă promovez aici, la nivel local. Nu m-a interesat de celebritatea nimănui, până la jurați mai era drum lung. Am avut emoții de când am urcat în taxi și am plecat spre Palatul Copiilor din București. Mi-au trecut emoțiile abia atunci când am început să când, am uitat atunci de tot ce însemna environment și tot. Am devenit eu”. Dorian admite că au existat și mici greșeli, prea mici însă pentru a afecta decizia juraților. „Au fost niște greșeli pe care le-am văzut doar eu și probabil jurații, dar sunt insesizabile, nu sunt atât de grave. Și asta din cauză că piesa e foarte grea ca prestație live”.

1000x200 dacus 02

YouTube video

Amintirile muzicale, șterse de oamenii care îi poartă pică

Dorian Lupu s-a apucat de hip-hop în 2011, astfel că repertoriul său este unul mai vast decât a lăsat să se vadă până acum la X Factor. Unde îi sunt însă piesele? „Niște oameni din Reșița nu au vrut ca eu să ajung mai departe. Nu sunt oameni din domeniul muzical, dar acum duc lupte grele cu Youtube-ul să-mi recuperez piesele, pentru că mi-au distrus contul. A dispărut tot ce aveam din 2011 până acum”.

Deși a avut de înfruntat obstacole, reșițeanul îi sfătuiește pe toți cei care simt că au talent să nu-l țină ascuns. Chiar dacă la nivel local nu există șanse de promovare, un concurs de genul X Factor poate fi pentru oricine o rampă de lansare. „Eu am avut foarte multe intenții de a renunța la muzică, pentru că simțeam că aici, în Reșița, nu am șanse de promovare. Trebuia să am o promovare din asta pe TV. Cei care simt să au talent, să nu renunțe niciodată, să meargă la X Factor, pentru că e un foarte mare pas înainte. Nu e vorba despre nicio regizare, așa că le recomand tuturor să meargă cu cea mai mare încredere. Nu este pe pile!”

dorian-xfactor-1

De muzica lui Dorian Lupu sau GST, așa cum și-a ales numele de scenă după o poreclă mai veche (Gangsta), vom auzi cu siguranță. Tânărul este încrezător în viitorul său muzical și își pune speranța în oamenii pe care i-a întâlnit prin intermediul X Factor. „Proiecte vor fi, piese vor fi în continuare. Lucrăm în continuare la chestii tari și noi. Am întâlnit o echipă de oameni profesioniști care chiar fac muzică”.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px