Revocarea Laurei Codruța Koveși de la șefia DNA?! „O comandă politică la care ministrul Tudorel Toader a răspuns foarte prompt!”

Parlamentarul PNL de Caraș-Severin, avocat de profesie, Valeria Schelean-Șomfelean, contestă vehement decizia ministrului Justiției care a propus revocarea Laurei Codruța Koveși din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, în opinia sa fiind vorba doar despre o execuție la cererea PSD.

Deputatul cărășean a comentat situația de la DNA imediat după ce ministrul Tudorel Toader a reușit „să nu se facă de râs”, așa cum îi ceruseră public Liviu Dragnea și alți oameni grei din PSD. Plecarea Laurei Codruța Koveși de la șefia DNA depinde acum de președintele Klaus Iohannis, iar Valeria Schelean a vorbit despre motivele pentru care revocarea să fie respinsă la Cotroceni. „Eu cred că președintele României a spus foarte clar că va analiza situația în raport de toate informațiile pe care le deține, cele prezentate de domnul Tudorel Toader și, probabil, alte informații ale căror concluzii duc la o situație cu totul diferită cu privire la modul în care a fost condusă instituția DNA în ultima perioadă. Pe de altă parte, să nu uităm că Legea 303 prevede niște limite și niște motive foarte stricte în raport de care se poate dispune revocarea dintr-o asemenea funcție, cele mai importante fiind acele acuzații, dacă există și sunt fundamentate și dacă aceste pot fi probate, cu privire la aptitudinile manageriale. Eu sunt convinsă că domnul președinte va analiza foarte concret tot ce a spus domnul ministru aseară și tocmai din această perspectivă a spus că vrea să aibă o analiză amănunțită și din partea departamentului administrației prezidențiale”, a afirmat Valeria Schelean-Șomfelean într-o intervenție televizată.

Referitor la raportul prezentat de ministrul Justiției, pe baza căruia a propus revocarea șefei DNA, parlamentarul PNL de Caraș-Severin vorbește despre o execuție comandată de partidul de guvernământ. „Nu pot să nu remarc că domnul Tudorel Toader ne-a arătat 20 de puncte, de acuzații aduse la adresa DNA și doamnei Codruța Koveși. Dar ce a făcut în toată această perioadă?! Până acum nu a apreciat că se impune revocarea?! De ce nu a făcut acest lucru de când e ministru dacă tot a considerat că sunt atât de întemeiate aceste motive?! Eu cred că e o comandă politică la care domnul ministru a răspuns foarte prompt, pentru că nu pot să cred că dacă au existat informații că lucrurile nu sunt în regulă un ministru nu ar fi avut niciun fel de reacție până în momentul de față. Cred că ceea ce face domnul ministru acum este tocmai să răspundă unei comenzi politice pe care a primit-o”, a mai spus Valeria Schelean-Șomfelean.