A făcut pasul înapoi în PNL Caraș-Severin! Pe parlamentari i-a așteptat în zadar!

Nicolae Orăvicean, primarul liberal al comunei Berliște, a rămas pe cont propriu. Atât în încercarea de a rezolva problemele comunității pe care o conduce, cât și pe plan politic, unde se simte mai degrabă dat la o parte!

Considerat a fi poate cel mai bine pregătit primar de comună, mult peste nivelul atâtor edili de oraș, Nicolae Orăvicean consideră că PNL Caraș-Severin nu este suficient de prezent în societatea județului. Tocmai din acest motiv a făcut și el un pas înapoi. „Eu nu am mai participat recent la întâlniri. Este o filială care este prezentă prin membrii săi și în Consiliul Județean, în administrația locală, nu știu câți primari mai sunt. Erau la un moment dat 23, acum nu mai știu câți mai sunt pentru că au plecat la PSD o parte din ei. Eu recunosc că m-am repliat puțin ca să îmi fac mai mult timp pentru comunitate. Eu mi-am asumat un angajament, să încerc să revigorez comunitatea Berliște. M-am repliat din activitatea politică la nivel județean, în cadrul întâlnirilor la nivelul biroului județean al PNL. Nu am fost solicitat să mă implic în vreun proiect de anvergură la nivel de județ sau la nivel de țară, deși am o expertiză suficientă în mai multe domenii de dezvoltare locală și regională”, a declarat Orăvicean pentru expressdebanat.ro.

Primarul liberal spune că prezența unui partid în viața comunității contează foarte mult, dar asta nu înseamnă că liderii politici ai județului și-ar fi făcut simțită prezența prea mult. „În momentul actual, la doi ani și jumătate de la alegerile locale, un an și un pic de la alegerile parlamentare, parlamentarii partidelor trebuiau deja să facă de cel puțin de două ori turul comunităților, să viziteze aceste comunități indiferent de apartenența politică. Eu cu drag aș primi toți parlamentarii să vină să vadă cum trăiește o comunitate, care sunt problemele, că eu constat că ei nu cunosc care sunt problemele acestei comunități”, a mai afirmat Orăvicean.