Primarul comunei Mehadia, Grigore Bardac, nu renunță la ideea de a transforma cădițele de pe malul Cernei într-un spa modern, nu doar pentru relaxare, ci și pentru tratarea afecțiunilor reumatologice.
Cădițele de pe malul Cernei sunt asemenea unui magnet pentru turiștii care vizitează Băile Herculane. Deși condițiile lasă de dorit, oamenii revin de fiecare dată în același loc pentru a se bucura de proprietățile curative ale apelor termale.
7 Izvoare și cădițele de pe Cerna se află pe teritoriul unității administrativ-teritoriale Mehadia, lucru mai puțin cunoscut opiniei publice. De luni bune, primarul Grigore Bardac și echipa sa lucrează la implementarea unui proiect care, dacă se va și concretiza, va schimba radical aspectul întregii zone.
„Studiul de fezabilitate este gata. Suntem la stadiul de obținere a avizelor necesare de la Mediu, Ape și Romsilva. Lucrurile se mișcă greu pentru că, deși avem studiul de fezabilitate gata, nu am găsit o sursă de finanțare pentru proiectul nostru. Prin Programul Național de Redresare și Reziliență nu avem disponibile sume pentru astfel de investiții și, momentan, nici pe fonduri guvernamentale. Așteptăm să vedem dacă se vor deschide linii noi de finanțare, să știm cui ne adresăm. Voi încerca să bat și la ușa Ministerului Sănătății, pentru că studiul de fezabilitate și proiectul acesta are și o latură de tratament, pentru bolnavii de reumatism, și atunci se adresează și părții de tratament, nu doar celei de recreere.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Mehadia, Grigore Bardac.
Pentru transformarea zonei 7 Izvoare într-un centru spa, Primăria Mehadia are nevoie de o sumă deloc mică, pe care speră să o atragă printr-un program european.
„Cu tot cu modernizarea cădițelor și crearea acelui centru spa, proiectul ajunge undeva la vreo patru milioane de euro. Nu sunt bani puțini, dar dacă găsim resurse europene, așa cum sperăm noi, și reușim să punem proiectul în practică, pentru Mehadia și locuitorii ei, acesta va aduce numai beneficii. Până la urmă, turiștii vin tocmai pentru aceste băi de apă termală, iar dacă reușim să facem această zonă de tratament, vom fi cu toții câștigați. Și noi ca UAT, dar și turiștii.”, a completat Grigore Bardac.
FOTO: ARHIVĂ
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Pe mai multe străzi din Timișoara se impun restricții de trafic, în perioada următoare. Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara a avizat închiderea traficului rutier începând de marți,...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281