Poate începe proiectarea pentru Magistrala Verde – Calea Șagului. Primăria Timișoara a semnat contractul

calea sagului

Poate începe proiectarea pentru transformarea radicală a Căii Șagului, care va deveni Magistrală Verde. Primăria Timișoara a semnat contractul la începutul acestei săptămâni. „Investiția va schimba fața cartierelor Șagului, Iosefin și Dâmbovița”, a precizat Dominic Fritz.

Dominic Fritz anunță că luni a semnat contractul pentru proiectarea Magistralei Verzi. Este vorba de proiectul prin care Calea Șagului va fi transformată radical.

Calea Șagului, pentru unii o “autostradă” urbană, devine Magistrală Verde, așa cum mulți timișoreni așteaptă de ani de zile. Ieri am semnat contractul pentru proiectare. Investiția va schimba fața cartierelor Șagului, Iosefin și Dâmbovița. De ce avem nevoie să regândim și să refacem complet legătura între pasajul de la Shopping City și Piața Mocioni/Sinaia? Azi, zona este supraîncărcată de mașini, mult zgomot și poluare. Toată lumea e nemulțumită de modul în care se circulă. De multe ori, oamenii îmi spun că dacă autobuzul ar avea banda lui și nu ar mai sta blocat în trafic, ar renunța la a folosi mașina pe distanțe de 3-4 km”, a afirmat edilul-șef.

Mai precis, Primăria Timișoara vrea să regândească spațiul public, cu scopul încurajării tuturor formelor de mobilitate și reducerii poluării.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Magistrala verde nu este un experiment, cum au zis unii care ignoră lecțiile de mobilitate urbană din cam toată Europa. Ea este unul dintre cele mai ambițioase și vizionare proiecte de regândire a modului în care ne deplasăm în oraș”, a adăugat Dominic Fritz.

Contractul de proiectare are termen de realizare de zece luni. Primăria Timișoara vrea să atragă bani europeni pentru a materializa Magistrala Verde.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/