Revitalizarea stațiunii Băile Herculane prin artă și arhitectură

casinoherculane by sungarden

Asociația Herculane Project a dat startul proiectului „Șantierul Cultural” în Băile Herculane, eveniment ce se va desfășura în această săptămână în scopul împrospătării imaginii stațiunii de pe Valea Cernei.

„Șantierul Cultural” se desfășoară pe lângă proiectul principal „Herculane Project” și face parte din lanțul de evenimente pe care Asociația LOCUS le organizează în Băile Herculane cu scopul de a revitaliza atât spațiul public al stațiunii, cât și comunitatea locală.

„Șantierul Cultural” propune un hibrid de evenimente culturale, care să îmbine fascinația patrimoniului arhitectural al Băilor Herculane cu arta vizuală și comunitatea culturală. Proiectul urmărește să utilizeze puterea de regenerare comunitară a patrimoniului și să medieze între mai multe categorii de public prin reactivarea unui spațiu nefolosit, valoros din punct de vedere arhitectural și istoric și organizarea de activități cu triplu rol: de interpretare a patrimoniului construit al stațiunii pentru turiști și comunitate prin realizarea și prezentarea de creații de artă contemporană.

Propunem ateliere de creație artistică, atelier de fotografie și vizionare de filme realizate de cineamatorii din Caraș-Severin, atelier de machetare, expoziție a lucrărilor de licență ce au în centru stațiunea Băile Herculane, tururi de arhitectură, cât și jocuri și activități pentru copii, precum vânătoare de comori arhitecturale”, menționează reprezentanții Asociației Herculane Project.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Proiectul este cofinanțat de Ordinul Arhitecților din România și Fundația Prințului și este dezvoltat în parteneriat cu Primăria Băile Herculane, Ordinul Arhitecților din România Filiala Timiș și Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin, alături de partenerii de mobilitate de la Casa Auto Timișoara și Consiliul Local Băile Herculane.

Detalii despre activitățile din această săptămână găsiți și pe pagina evenimentului „Șantierul Cultural”: https://www.facebook.com/events/501846460561416/.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/