Revenire de adevărată campioană! Timișoara Saracens a câștigat cu Enisei, după o repriză fără punct!

Timișoara Saracens și-a adus aminte câte trofee are abia la pauza meciului cu rușii de la Enisei STM, manșa-tur a barajului pentru Challenge Cup. Bănățenii s-au impus cu 20-18, după ce în prima repriză nu au reușit niciun punct. Rușii au avut o repriză secundă slabă, în care nici ei nu au punctat pe tabelă.

Enisei  a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Churasov. A urmat o lovitură de pedeapsă pentru timișoreni, dar Samoa a ratat execuția. Avantajul celor de la Enisei a crescut la 6-0 pe tabelă după o altă lovitură transformată de Churasov. Ulterior, Enisei STM a dat și două eseuri, ambele până la pauza partidei. Mai întâi, unul al lui Saulite, rămans netransformat, iar apoi, altul al lui Pronenko, transformat. Astfel, la pauză s-a intrat cu 0-18. În a doua jumătate a meciului, totul s-a schimbat însă radical.

Timișoara a scăpat cu fața curată, fără alte puncte primite, după un debut de meci bun al rușilor. În minutul 48, Morrison i-a pasat lui Simionescu, care, datorită vitezei sale excelente, a înscris primul eseu al gazdelor. Tot el a dus balonul în terenul de țintă al rușilor, după o pasă de la Zaharia. Niciunul dintre eseuri nu a fost transformat, deoarece pozițiile erau dificile, dar Samoa  transformat o lovitură de pedeapsă pentru 13-18. Pe final, s-au dat lupte grele, iar Timișoara a întors scorul cu eseul lui Morrison, transformat de Samoa.

Discuțiile din vestiar au întors scorul

Sosene Anesi nu vrea relaxare pentru retur, cu un succes la 2 puncte. Anul trecut, cu un avantaj de 6puncte, Timișoara a pierdut cu campioana Germaniei. „Am fost prea moi în prima repriză. Ei au profitat de oportunitățile pe care le-au avut și au câștigat ușor metri în atac. Mesajul la pauză a fost că trebuie să ne trezim și să jucăm așa cum am făcut-o în repriza secundă. Acela e jocul nostru. Sunt mulțumit de rezultat. E greu să revii de la 0 puncte. Mai sunt multe aspecte de îmbunătățit în jocul nostru și vom face asta de la analiza de luni, pentru meciul următor. Trebuie să câștigăm și în Rusia. După ce s-a petrecut data trecută, nu mai avem nicio garanție. Dar aveam nevoie de așa ceva, să avem o asemenea prestație în repriza secundă. Trebuie să ne concentrăm pe ce am făcut în repriza a doua și să lăsăm lucrurile negative în trecut. Ne-am regăsit jocul”, a declarat antrenorul românilor.

Marius Simionescu spune că echipa a fost ambiționată de finala pierdută de Cupa României. „Am vorbit în vestiar și am vrut neapărat victoria pentru că ce s-a întâmplat săptămâna trecută ne-a dat un impuls pentru acest meci. E datoria noastră să câștigăm. În prima repriză, cred că au fost emoțiile prea mari și nu au fost constructive. În rest, în a doua repriză am pus umărul lângă celălalt și cred că am reușit. Nu putem spune că ne-au sufocat, deoarece am avut antrenamente foarte grele săptămâna acesta și nu am avut probleme cu pregătirea fizică. Doar mentalitatea. Cred că fiecare a vrut să facă mai mult și nu ne-a ieșit nimic. În repriza a doua am început toți să respectăm planul de joc și să ascultăm indicațiile de pe margine și să jucăm cu sufletul. Așa arătăm lumii întregi că încă putem și orice meci putem să-l câștigăm. Victoria nu e suficientă.Vom face în așa fel încât să câștigăm acolo, să nu pară că am avut noroc”, a punctat jucătorul.

Antrenorul rușilor, Aleksandar Pervukin, a spus că problema echipei sale a fost mentalitatea. „Nimeni nu poate spune acum care a fost cauza. O problemă mentală a jucătorilor noștri. În debutul reprizei secunde puteam să mai înscriem, dar nu am profitat de această oportunitate. Cred că ne-am relaxat prea repede. Timișoara și-a schimbat jocul din teren, iar noi nu ne-am putut adapta. Aspectul mental a fost cel mai important. Numărul nostru 10 a făcut câteva greșeli de șut și toate aceste aspecte au dus la acest rezultat. Vreau să felicit Timișoara pentru acest meci bun și sunt sigur că vom avea un retur bun în Krasnoyarsk. A fost un test interesant, greu. Au fost evoluții bune în apărarea ambelor echipe. Suntem jucători profesioniști și suntem pregătiți pentru meciuri de orice nivel”, a precizat Pervukin.

Returul se va juca la Krasnoyarsk, în 21 aprilie. Timișoara joacă săptămâna viitoare în campionat, la Baia Mare.