ACS Poli speră la o minune după succesul cu Balotești!

ACS Poli s-a impus cu 3-1 pe teren propriu, cu CS Balotești, într-un meci decis, totuși, abia pe final!

Ambele echipe au marcat în prima repriză din lovituri de la 11 metri, prin Bădăuță, respectiv Vasile Mihai. Poli, care și-a primit echipamentul violet, unul cu pătrățele, a marcat golurile victoriei după ce ilfovenii au rămas în inferioritate numerică.

După ratările la fiecare poartă ale lui Manolache și George Mihai, timișorenii au avut o șansă importantă, dar Sidorenco a reluat cu capul pe lângă poartă. În minutul 19, bănățenii au primit penalti, după ce Flămânzeanu a faultat în careu. Bădăuță a marcat de la punctul cu var, iar timișorenii au mai irosit multe ocazii importante. Manolache și Bădăuță au ratat fiecare câte o ocazie, iar un șut al lui Buzan a șters transversala. Ilfovenii au fost periculoși la un șut de la distanță a lui Vasile Mihai, dar Dinu Moldovan a fost pe fază. În prelungiri, Munteanu a făcut henț în careu.S-a dictat penalty, iar același Vasile Mihai a marcat pentru 1-1 la pauză.

Bănățenii au continuat să irosească ocazii și după pauză. Din minutul 80, echilibrul numeric s-a rupt. Flămânzeanu a fost eliminat, dar chiar și așa Baloteștiul a ratat o ocazie monumentală, din 3 metri. O ratare care a costat scump. În minutul 89, Paramatii a marcat cu capul după o lovitură liberă, iar în prelungiri, Bădăuță a marcat după un contraatac pentru 3-1.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti , Bilia, Vl. Olteanu – D. Munteanu (D. Golda 46’) – Buzan (Oprea 86’), Calucher, Ant. Manolache, Sidorenco (Chemin 76’)- Bădăuţă

Baloteşti: Fulga – M. Neagu, Flămânzeanu, Marciuc, Voineag – M. Ghiţă, G. Mihai (P. Capotă  81’), C. Predescu, R. Licu (F. Niculae 60’) – Vas. Mihai, F. Paraschiv (Mitrache 69’)

După meci, George Mihali, tehnicianul celor de la Balotești, a refuzat să dea declarații. A vorbit doar antrenorul Vivi Răchită. „Dacă vrea cineva senzații tari, să vină la Poli Timișoara. Trebuie să-mi fac un EKG neapărat, probabil nu sunt întru totual bine. Dar asta e viața noastră, ne-am asumat. Păcat de acea neatenție din finalul primei reprize, pentru că eu cred că după golul marcat am controlat jocul, am mai avut două-trei situații de poartă și pe o neatenție de interpretare a fazei și de dublaj a ieșit un corner din care am fost egalați. Am schimbat ofensiv la pauză, am avut foarte multe situații de a marca. Din păcate, nu le-am fructificat. Și a trebuit să vină minutul 85 să marcăm golul doi și la ultima fază să câștigăm clar. Eu cred că e o victorie meritată. Am fost echipa pozitivă, care a încercat să joace, să-și creeze situații. Cred că Baloteștiul a venit la meci egal aici”, a spus tehnicianul timișorenilor.

Etapa viitoare, ACS Poli joacă pe terenul Pandurilor.