Revenire cu succes în Ciarda Roșie. Echipa lui Pelici a urcat în prima jumătate a clasamentului!

Ripensia Timișoara a triumfat cu 2-1 în fața celor de la Pandurii, după un meci jucat în Ciarda Roșie. Elevii lui Alexandru Pelici au dominat meciul mai clar decât o arată diferența și sunt tot mai aproape să-și păstreze locul în eșalonul secund și în sezonul viitor.

Ripensia deschis scorul aproape din „greșeală”. În minutul 9, din fața careului, Gabriel Stoi a trimis un fel de șut-centrare, iar cum portarul Costache era ieșit, mingea a intrat în poartă, la vinclu. Jocul a fost unul destul de fragmentat în prima repriză, fără multe acțiuni cursive. Timișorenii au  semănat ceva pericol prin Stoica și Dumiter, dar fără succes. O singură acțiune mai consistentă au avut oaspeții, finalizată cu un șut peste buturi expediat în forță de Blejdea.

Jocul Ripensiei a devenit mai sigur în repriza secundă, iar ocaziile, mai concrete. Dumiter a oferit o centrare bună pentru Stoica, care a tras în forță, dar prin spatele porții. În minutul 54, Stoica a lobat peste apărarea gorjeană, iar Dumiter a pătruns în careu și a marcat. Asediul la poarta oltenilor a continuat, dar nici Stoica, nici Dumiter, nu l-au mai învins pe Costache. În minutul 76, Pandurii a marcat după un corner bătut de Tudoran, Oiță fiind cel care i-a readus pe olteni în joc, însă până la final, nu s-a mai întâmplat nimic notabil.

Ripensia: H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko, Apro, C. Toma  – Stoi (Chera 80), Anghelina – Monea, C.tin. Stoica (Străuț 68’), Dumiter (Mansour 85’) – Oct. Drăghici

Pandurii: Al. Costache – Oiţă, Rob. Gheorghe, Rob. Bratu, Brînzan, Trancă, Tudoran, P. Popescu (Vasilescu 55’), Raiciu (Dănescu 87’), Vodă, Blejdea (Almic 74’)

Mai frumos cu emoții!

După joc, Alexandru Pelici s-a arărat bucuros de o victorie obținută cu destule emoții, exact ceea ce o face și mai frumoasă: „Puncte foarte importante pentru noi, prețioase, care ne conferă pentru moment o anumită liniște. Jocul rezultatelor a fost bun și în această etapă pentru noi. Aveam nevoie de aceste 3 puncte împotriva unei echipe bune, care ne-a pus probleme. Am ratat situații clare și am ajuns să tremurăm pe final. Dar acesta e fotbalul și parcă e un pic mai frumos când e și un pic de dramastism.  Îmi felicit jucătorii pentru atitudine, dorință. Suntem în grafic pentru ce ne-am propus anul acesta”.

De partea cealaltă, Adrian Bogoi a taxat atitudinea elevilor săi: „Doar am părut, dar nu am avut atitudine corespunzătoare ca să câștigăm puncte azi. Am luat și goluri pe două greșeli mari ale defensivie noastre. Foarte, foarte puțin am dat astăzi ca să câștigăm punctele puse în joc. În finalul de meci, ne-am apropiat. Din păcate, am făcut greșelile pe care le-am făcut în apărare. În marea majoritate a timpului, meciul a fost echilibrat, dar la 0-2 ne-a fost  greu să revenim în joc. Este un meci pierdut în primul rând datorită nouă, datorită atitudinii pe care am avut-o. La un joc în deplasare, altfel trebuia să ne concentrăm și să avem mai multă atitudine și efort”.

Runda viitoare, Ripensia joacă la Metaloglobus București.