Timișoara va vibra din nou în ritmuri de muzică bună. Primii artiști au confirmat deja prezența la ediția din acest an a Jazz TM

Începutul lunii iulie aduce și anul acesta o nouă ediție a Festivalului Jazz TM, ajuns la ediția a VII-a. Evenimentul se va desfășura în perioada 5-7 iulie, iar până acum, au confirmat participarea Tank and The Bangas, Zara McFarlane, Aron Ottignon și Jazzmeia Horn, conform organizatorilor de la Primăria Municipiului Timișoara.

Tank and The Bangas este o trupă formată din cinci muzicieni, care se remarcă prin combinarea diferitelor stiluri muzicale precum jazz, soul, hip hop și R&B, într-o evocare a muzicii din New Orleans. În 2017 au câștigat „Tiny Desk Concert Contest”. Zara McFarlane este unul dintre cele mai de succes nume ale compozitorilor și interpreților de jazz din Marea Britanie. Muzica sa prezintă influențe puternice de dub, raggae și are în palmares premii precum „Best Jazz Act” la premiile MOBO (2014) și Urban Music (2015) și „Best Jazz Vocalist” la premiile Jazz FM (2018 & 2015).

Aton Ottignon s-a remarcat ca unul dintre cei mai buni pianiști de jazz din Emisfera Nordică, până la 16 ani, deși este născut în Noua Zeelandă. A colaborat cu Stromae la celebra piesa „Papaoutai”, a fost turneul mondial Golden Age alături de Woodkid și alături de Rodi Kirk și Samuel Dubois este autorul piesei „Waterfalls”, o piesă ce îmbină ritmurile de jazz și muzică electronică. Cât despre Jazzmeia Horn, artista a crescut pe ritmuri de muzică gospel, a fost nominaliztă la premiile Grammy și este câștigătoarea Thelonious Monk International Vocal Jazz Competition (2015) și a Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition (2013).

Festivalul Jazz Tm va fi ca în anii trecuți, cu intrare gratuită. Concertele se vor desfășura timp de trei zile, în Piața Victoriei, Strada Dimitrie Cantemir, Strada Victor Vlad Delamarina, Strada Fără Nume și alte două spații speciale pentru jam session-uri.

Sursa foto: revistabulevard.ro