Filosoful Mihai Șora, la protest în fața Operei din Timișoara! „Dacă nu ies în stradă cu toții, risipiți fiecare în cămăruța lui nu reprezintă o forță!”

Câteva zeci de persoane s-au adunat la Timișoara pentru a protesta față de modificările aduse Legilor justiției prin Ordonanțe de Guvern și față de ceea ce i se întâmplă fostei șefe DNA, Laura Codruța Koveși. În lanțul uman format în centrul orașului s-a prins și filosoful Mihai Șora!

Ceva mai mult de 50 de oameni au participat, sâmbătă seara, în Piața Victoriei din Timișoara la un protest al cărui mesaj a fost cât se poate de clar: „În democrație, hoții stau la pușcărie!” Filosoful Mihai Șora (102 ani) s-a aflat și el în centrul Timișoarei pentru a participa la protest. „O justiție care nu e independentă nu e justiție. Justiția trebuie să fie deasupra celor pe care-i judecă, intangibilă, pentru ca să se poată păstra ca justiție, altfel e o fantomă. Ei nu sunt inconștienți, știu foarte bine ce fac și ce au făcut și știu de ce le e frică. Această putere de a rezista există în fiecare dintre noi dacă suntem împreună. Împreună e un cuvânt fundamental, e un cuvânt care face ca oamenii să fie solidari, să aibă o singură țintă cu toții, să nu meargă în direcții diferite, e singurul fel în care pot să-și răpună dușmanul. Dușmanul e viclean, nu stă drept în față cu pieptul sus, se strecoară, ia aparențe umile până când pune mâna pe tine și odată ce te-a înhățat, lucrurile sunt terminate”, a spus Mihai Șora.

Totodată, filosoful i-a îndemnat pe timișoreni să participe la referendumul pe justiție, explicându-le că, dacă nu ies la vot, degeaba comentează pe la colțuri sau în piețele publice: „Dacă nu ies în stradă cu toții, împreună, ca să reprezinte o forță, risipiți fiecare în cămăruța lui nu reprezintă o forță!”. Înainte de a pleca, Mihai Șora a scandat de câteva ori, alături de protestatari, mesajul „Uniți, salvăm toată România!”

Sursă foto principal: putereaacincea.ro