Revelionul în Caraș-Severin, o zi ca oricare alta

explo 1000x200

Surpriză la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din Reșița și Caransebeș. Primele zile din noul an au fost mai liniștite decât de obicei, semn că petrecăreții au avut anul acesta un Revelion cumpătat.

Medicii UPU din spitalele din Reșița și Caransebeș au trecut în noul an destul de liniștiți. Și asta pentru că numărul de pacienți care s-au prezentat la Urgențe a fost unul normal pentru o zi obișnuită de lucru, astfel că sărbătorile nu au influențat cazurile care au necesitat ajutor medical.

La Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în perioada 31 decembrie 2016 – 3 ianuarie 2017, s-au prezentat 456 de persoane care au avut nevoie de sprijin, un număr obișnuit pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Cazurile au fost unele obișnuite, cele mai multe fiind pentru afecțiuni respiratorii specifice sezonului, dar și indigestii. Niciuna dintre persoanele ajunse la UPU nu a avut nevoie de internare.

„Peste 100 de prezentări pe zi este rata normală. Cazuri deosebite nu au existat: patologii respiratorii, patologie gastro-intestinală, rujeola cu care ne confruntăm de ceva vreme. Au fost și doi înjunghiați în noaptea de Revelion, dar care nu au necesitat internare. În ciuda temperaturilor scăzute, nu a fost niciun caz de hipotermie”, a declarat pentru Express de Banat Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Reșița.

În primele 3 zile din 2017 la spitalul din Reșița s-au născut 4 copii, 3 fetițe și un băiețel. Primul copil născut în acest an a fost o fetiță. Micuța de 2.500 de grame a venit pe lume prin cezariană, în 1 ianuarie, la ora 15.20.

Situația a fost destul de liniștită și la Serviciul de Urgențe al Spitalului Municipal din Caransebeș. Nu au existat cazuri grave și numărul de înregistrări a fost relativ la fel ca cel de anul trecut, peste 100. În perioada 31 decembrie – 3 ianuarie au primit îngrijiri medicale cei care au apelat la urgențe pentru cazuri de indigestii din cauza excesului alimentar sau a alcoolului, oameni ai străzii care s-au aciuiat din cauza frigului sau turiști de pe Muntele Mic care s-au ales cu luxații sau ușoare fracturi. Medicii de la Maternitate au fost liniștiți la cumpăna dintre ani, iar în ziua de 1 ianuarie, în jurul orei 15.00, au avut bucuria să aducă pe lume un băiețel perfect sănătos, mămica, în vârstă de 33 de ani din Caransebeș, fiind la a doua naștere.

banner 970 x 250