Reținut pentru că umbla prin stațiune cu 40 de cartușe asupra sa

Polițiștii orașului Băile Herculane, în colaborare cu cei de la IPJ Mehedinți, au depistat pe raza stațiunii un posibil braconier, care avea și 40 de cartușe asupra sa.

În acest weekend, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Mehedinți, la persoane bănuite de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj.

„În urma acestor activități, polițiștii au ridicat 6 arme letale cu glonț și alice, 120 de cartușe, 100 de kg de carne de vânat și preparate din carne de vânat, articole pirotehnice și țigarete, 300.000 de lei, precum și alte bunuri. Trei persoane au fost arestate preventiv, iar două au fost plasate sub control judiciar”, transmite IPJ Mehedinți.

În cursul aceleiași zile, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române și al polițiștilor din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane, „a fost prins în flagrant delict, pe raza stațiunii Băile Herculane, unul dintre cei 5 bărbați, în vârstă de 29 de ani, din comuna Obîrșia Cloșani, județul Mehedinți, în timp ce avea asupra sa, ilegal, 40 de cartușe de armă de vânătoare.

În urma administrării probatoriului, cele 5 persoane au fost reținute, iar ulterior, instanța de judecată a dispus, față de 3 persoane, măsura arestării preventive, iar față de celelalte 2, măsura controlului judiciar. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj”, mai transmit polițiștii.

banner 1000 x 100 hd