Accident mortal pe DN6! Un bărbat a fost spulberat pe carosabil!

Un bărbat de 50 de ani din Mehadia și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o mașină. Omul se deplasa pe carosabil în momentul în care a fost acroșat de autoturism.

Un bărbat de 50 de ani din Mehadia și-a găsit sfârșitul aseară, în jurul orei 22.30, pe Drumul Național 6. O femeie de 29 de ani conducea o mașină dinspre Orșova spre Caransebeș, iar în afara localității Mehadia l-a surprins pe bărbatul care se deplasa pe carosabil. Asfaltul era umed, zona era neiluminată, iar omul nu purta haine reflectorizante.

Victima a fost transportată la spitalul din Drobeta Turnu Severin, unde a decedat.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz și au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Poliţiştii reamintesc pietonilor să nu traverseze drumurile publice decât prin locurile marcate sau semnalizate cu indicatoare, respectiv trecere de pietoni sau semafor. Traversarea se face perpendicular pe axul drumului, după o asigurare temeinică în ambele părţi. În lipsa indicatoarelor rutiere (trecere de pietoni sau semafor), chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate!

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Strada nu se trece în fugă, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă.

Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului.

Șoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.

Sursă foto: Arhivă

tmc 640