Sărbătorile care se apropie cu pași repezi reprezintă o piatră de încercare pentru mulți care, de-a lungul anului, luptă cu kilogramele în plus. Natur House Reșița a pregătit variante de aperitiv, fel principal și chiar desert numai bune de pregătit de cei aflați la dietă, dar care vor totuși să simtă spiritul sărbătorilor.
APERITIVE
MIDII LA ABUR CU LEGUME
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală și se gătesc la abur midiile până când se deschid. Se clătesc și se lasă deoparte. Se taie în cubulețe roșiile, ceapa, ardeiul verde și se amestecă cu sucul de lămâie. Se lasă la macerat câteva minute, după care se adaugă uleiul și puțină sare. Peste midii se pun legumele și se servește ca și aperitiv.
Valoare energetică: 154,5 Kcal
***
SALATĂ DE CREVEȚI CU MANGO ȘI AVOCADO
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală și se scurge bine salata. Se taie mărunt și se așează ca bază. Se adaugă roșiile cherry tăiate pe jumătate, avocado tăiat fâșii și mango tăiat cubulețe. Stropim cu sucul de lime compoziția obținută. Punem peste creveții curățați. Într0un recipient cu capac amestecăm uleiul, restul de suc de la lime, agităm bine și asezonăm salata cu acest amestec.
Valoare energetică: 234 Kcal.
FELURI PRINCIPALE
PULPĂ DE CURCAN CU 3 CITRICE
Ingrediente:
Mod de preparare
Condimentăm pulpele de curcan, fără piele și le așezăm în tava cuptorului. Stoarcem citricele și sucul rezultat îl punem în tavă, peste pulpe. Adăugăm cele 4 linguri de ulei și introducem tava la cuptor, la 170 de grade. Le lăsăm la cuptor timp de o oră și jumătate, fără ventilator, cu căldură centrală și întoarcem din când în când pulpele.
Valoare energetică: 249 Kcal.
***
FILE DE MERLUCIU CU SCOICI
Ingrediente:
Mod de preparare
Sotăm ceapa tăiată mărunt, usturoiul și ardeiul iute (după gust) și când este gata, adăugăm roșiile tocate și amestecăm. Le lăsăm să se gătească la foc mic. Condimentăm merluciul și-l trecem prin făină. Îl punem în tigaie cu celelalte legume. Îl întoarcem pe ambele părți, apoi punem puțin vin alb. Le lăsăm la foc mic până se evaporă alcoolul, după care adăugăm scoicile. Le mai lăsăm câteva minute la foc mic și sunt gata pentru a fi servite.
Valoare energetică: 265 Kcal.
DESERTURI
CREMĂ DE ANANAS CU AFINE
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneți într-un bol 4 rondele de ananas și crema de brânză. Adăugați cele 2 linguri de îndulcitor. Pasați-le bine. Restul rondelelor de ananas le așezați ca bază în pahare de înghețată, peste care puneți crema obținută. Adăugați câteva fructe roșii peste compoziție și serviți.
Valoare energetică: 96 Kcal.
***
MOUSSE DE PORTOCALĂ CU BISCUIȚI
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Batem gălbenușurile cu zahărul. Apoi adăugăm făina și amestecăm bine. Stoarcem și strecurăm sucul de lămâie și îl adăugăm în compoziția anterioară. Stoarcem și strecurăm sucul de portocale. Îl adăugăm fără să amestecăm. Introducem compoziția 1 minut în cuptorul cu microunde, după care amestecăm. Repetăm operațiunea de încă 2 ori. O lăsăm să se răcească și mai amestecăm din când în când. Batem albușurile bine și le adăugăm în crema anterioară, când aceasta s-a răcit. Amestecăm încet. Zdrobim biscuiții și îi așezăm ca bază în pahare mici. Umplem restul paharului cu mouss-ul obținut. Decorăm cu coajă de portocală.
Valoare energetică: 195 Kcal.
Cabinetul Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter vă așteaptă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru consultații și ajutor specializat din partea specialistului în nutriție. Programări telefonice se pot face la numărul 0770 457 030.