Rețetă liberalo-useristă: carantină de weekend la tot poporul!

O veche și pilduitoare vorbă românească spune: „Schimbarea domnului, bucuria prostului”. Cam așa și în cazul înlocuirii Guvernului Orban cu Guvernul Cîțu. Și unul, și altul – liberali convinși, diferența e dată de compoziția ciorbei. În timp ce ciorba lui Orban a fost sută la sută liberală, în oala lui Cîțu, ceapa pătrunjelul și țelina sunt producție USR, în timp ce paprika e UDMR-istă toată ziua. Asta explică de ce românii preferă în vremururi de pandemie mai degrabă borșul moldovenesc, decât zeama de care vorbeam.

Nu știu ce a făcut rău sau nu a făcut bine Vlăduț Voiculescu, în ce străchini de la Palatul Victoria a călcat în cele câteva luni de când conduce Sănătatea, însă este cert că tot mai mulți români ajung să-l regrete pe Nelu Tătaru. Bă, tu vorbești serios? Da, bă, pe nea Nelu care, împreună cu Marcel al nostru, Vela, carevasăzică, primiseră pe mâna și judecata lor țara în plină pandemie de coronavirus. Vă dați seama, oameni buni, dacă am ajuns să ne pară rău după ăla a cărui nevastă vindea măști în farmacia familiei la preț de cocaină cât de rău a ajuns țara asta cu Voiculescu la Sănătate? Nu credeți? Ba să credeți, că uitați-vă ce-o făcut din Timișoara împreună cu Arafat. Alte trei zile de carantină la capătul cărora sunt convins că va fi mai rău ca înainte. Data trecută, la intrare în izolare, incidența a fost de 7%, iar la ieșire, în loc să fi scăzut măcar cu un sfert de procent, a fost de 8%. Și atunci la ce dracu repeți măsura asta care nu-și dovedește efectele scontate? Doar ca să te afli în treabă? Nu, bă, ca să facă ăștia tot felul de experimente înainte de marea carantinare.

Păi nu știți despre ce este vorba? Vă spun eu, dacă n-ați aflat până acum. Auziți și voi la ei, minți odihnit, ce-au putut să născocească: carantina de weekend. E adevărat, știu ei ce știu. În weekend pe român nu-l stă michiduță acasă, să facă curățenie, să șteargă praful și să lustruiască mobila cu Pronto, ci îi arde de plimbare, de cumpăraturi în mall și de distracție cât cuprinde. Așa că își pune coada pe spinare și o tunde de acasă. De aici și numărul mare de infectări, după logica lui Vlăduț Voiculescu și a gealaților din ministerul pe care îl conduce. Așa că, înainte de ultimul pas – izolarea națională –, îi dăm cu carantina de weekend.

Dom’ Dunca, ce zici, bre, e bine ce fac ăștia? Te bagă în faliment cu Muntele Mic, nu alta. Trei weekenduri de astea și e gata pita matale: nema turiști, nema încasări. Îți pun elicopterul pe butuci că nu mai ai ce băga în rezervoare. Abia în acel moment o să devii adevărat bugetar, care trăiește doar din leafa de la stat. Nu te plâng eu, nea Romeo, ai din ce trăi, dar de întrebat tot te întreb: bre, nu zici nimic? Nu ieși și matale cu un comunicat de presă în care să-ți arăți desconsiderarea față de acest guvern condus de un liberal? Sau cu o postare pe pagina matale de Facebook, să le bați obrazul, cum știi matale să o faci de obicei? Nu? Am înțeles, aștepți să ajungă Ciolacu prim-ministru și atunci te pui cu postările pe el. Așa, bine faci, să-i înveți minte. Fir-ar mama lor a dracu’ de pesedei că din cauza lor am ajuns unde am ajuns!