Minunile județului Caraș-Severin! Mai mulți vindecați decât infectați, mai mulți vaccinați decât doze de vaccin

La scurt timp după instaurarea stării de urgență, în primăvara anului trecut, județul Caraș-Severin s-a făcut de râs la nivel național după ce a raportat mai mulți vindecați de COVID-19 decât numărul de infectați. Acum, când „la modă” este vaccinare, județul o dă din nou de gard: are mai mulți vaccinați decât doze de vaccin.

Pe timp de pandemie, atunci când lumea oscilează între a avea sau a nu avea încredere în cifrele prezentate de autorități, atunci când măsurile (de multe ori fără o bază clară) duc la exasperare, a transmite cifre eronate sau informații ilogice nu face decât să alimenteze, pe bună dreptate, îndoiala populației.

În primăvara anului 2020, la scurt timp după instaurarea stării de urgență, România s-a cutremurat… de râs! Județul Caraș-Severin avea mai mulți pacienți care s-au vindecat de COVID-19 decât îmbolnăviți! 23 la 13 era pe atunci raportul.

Acum, ce-i drept, numerele sunt mult mai mari, iar ele nu se mai referă la îmbolnăviri, pentru că acum suntem într-o altă etapă a pandemiei, iar la modă este vaccinarea. În informarea primită astăzi de la autorități, Caraș-Severinul raportează mai multe persoane vaccinate decât doze de vaccin ajunse în județ. „Scorul” este, în acest caz, de 31.910 doze de vaccin la 34.320 de persoane imunizate.

Vă redăm mai jos o parte a informării, pentru a nu exista îndoieli sau suspiciuni de rea intenție:

Așadar, ca să fie mai clar, județul a primit 31.910 doze de vaccin, din care s-au administrat 34.320! Cei 2.410 cărășeni cu ce or fi fost imunizați? Sau de fapt numărul corect al persoanelor vaccinate este 31.910? Cine știe…

Grav este că aceste cifre sunt folosite mai departe și de Instituția Prefectului Caraș-Severin, spre exemplu, al cărei reprezentant a avut chiar ieri o videoconferință cu premierul Florin Cîțu și ministrul de Interne, Lucian Bode, ședință în care s-a folosit tot de cifrele raportate de DSP (diferența este că ieri erau anunțate 33.528 de persoane vaccinate cu aceleași 31.910 doze primite).

Erorile sunt omenești, până la urmă, dar cât de omenești și ușor de tolerat sunt ele atunci când vorbim despre o pandemie, despre un subiect sensibil, așa cum este astăzi vaccinarea? De ce apar mereu erori în cifrele raportate, când se știe că aceste cifre devin publice și ele se rostogolesc până la cel mai înalt nivel? Cu alte cuvinte, câtă încredere putem avea în imaginea pandemiei în România?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/